2011-09-27 21:43:04

Blogg.se app!

Äntligen har blogg.se gjort en app! Super, men...! Detta är antagligen både första och sista gången jag uppdaterar genom mobilen eftersom denna app endast finns till iPhone - och från o med imorgon är jag förhoppningsvis android användare :)

Nåja, med lite tur släpper dom även en app till android också. Nu ska jag försöka lägga Felicia för natten och hoppas att hon sover ett par timmar *gäsp*


2011-09-27 11:02:00

Pappa på papper


Finaste lilla fislisa <3

Idag ska vi iväg och skriva på faderskapspapper, så då blir Victor även pappa på papper :) Lite roligt dock att dom ringt och frågat två gånger om vi behöver tolk till Victor, haha! "Jag ser att pappan nyss kommit till Sverige, behöver ni tolk?" Ptja, om dom räknar 25 år sedan som nyss så.. Skulle vara så roligt att driva med dom idag, men något säger mig att man ska vara seriös när det kommer till sådana saker ;p

Många undrar hur nätterna går.. Dom är lite som ett lotteri, man vet aldrig hur det ska bli. Ungefär var tredje natt är en bra natt. Sen är det lite till och från. Inatt sov hon på mig hela natten så är lagomt stel i kroppen - men huvudsaken att vi fick sova.

Nu ska jag gå och rota fram lite smink - det händer inte varje dag ;) Och jag ska vara makeupartist? Svårt att tro ;p

2011-09-25 18:51:14

Dumma mamma

Åt thaimat igår = dumma mamma! Imorse och idag har Felicia haft så ont i magen så hon har inte kunnat sova alls :/ Är 99,9% säker att det är thaimaten igår även om den inte var överdrivet stark. Men då vet jag det tills nästa gång. Nu sover lillhjärtat efter att fått fyllt en hel blöja. Hoppas hon sover ett par timmar nu, skulle behöva sova lite sen jag också.

Har gjort om headern tillfälligt, ska göra on resten av designen så småningom men det går sisådär när man bara kan fixa 10 min åt gången. Får se när jag finner ork att göra klart.

2011-09-23 21:10:16

Lillfoten ♥


2011-09-23 18:13:49

Björnen sover



Efter en sjukt behövlig och efterlängtad dusch så gick vi ut på en liten promenad när vi ändå skulle på affären. Klart hon somnade direkt när hon kom ut :p Och sover gör hon fortfarande, så nu har hon inte ätit på 4 timmar! Rekord, så det vaknar nog en hungrig liten tjej snart.

Känner mig piggare nu fastän jag skulle kunna somna så fort jag la mig ner. Men ikväll ska jag och Victor ha fredagsmys och har lyxat till det med godis, chips&dip och cola! Kanske lite tv-spel eller någon film också, återstår att se :)

Trevlig helg på er och hoppas att ni alla småbarnsföräldrar får sova ;)

2011-09-23 14:41:47

Jobbig natt

Åh, nu sover äntligen Felicia.. Började igår när vi skulle lägga oss - totalvägrade! Efter 23.00 slutade jag titta på klockan men hon somnade väl strax innan 12 kan jag tänka mig. Strax innan 4 vaknar hon och ska ha mat, men sen vägrar hon somna om! Från dess har hon bara sovit små korta stunder på ca 20 minuter. Trött mamma? Svar ja! Om hon bara hade varit vaken och gnällt lite hade jag stått ut, men nu har hon gallskrikit emellan åt. Enda gången hon är tyst är när hon ligger och ammar.

Har så dåligt samvete nu för mitt i allt skrik blev hon lugn och tittade på mig och la av världens största leénde, men jag var så otroligt trött och sliten så jag orkade inte ens le tillbaka eller prata med henne :( Stackarn skriker ju inte direkt med vilje halva nätterna.

Nu har jag svept (bokstavligen nästan) en kopp kaffe och funderar på nr.2. Är för lat för att göra frukost (eller lunch är väl mer passande nu) fastän jag borde äta något. Får se vad jag hittar på. En dusch är mer än behövligt också men jag måste vänta på Victor, vill inte lämna Felicia ensam även om det är en kort stund och hon sover *nojjig morsa*.

Ja, så härligt startade våran helg. Men det kan väl bara bli bättre nu..? :)

För att det inte ska bli så bildtomt slänger jag in en bild på Felicia och hennes kusin Albin :)


2011-09-22 12:35:33

Minifom

Vet inte om jag inbillar mig eller inte, men tycker att Felicia är mycket lugnare när hon får minifom :) Så pass att jag masar mig upp ur sängen mitt i natten för att hämta och ge henne dropparna innan mat. För offrar jag mig och går min zombiewalk till köket när jag är som tröttast vet jag att det lönar sig sedan. Great!

Vet inte hur jag kom in på det, men sitter och läser min gamla blogg från 08/09. Mycket man förändras på 3 år egentligen. Det enda jag saknar dock var att jag skrev inlägg efter inlägg utan att bry mig om ifall dom uppfattades tråkiga eller inte. Faktum är att nu när jag sitter och läser så var jag ganska rolig egentligen ;p Är glad att jag skrev massa meningslöst om mina dagar också för det är roligt att läsa idag och minnas :)

Nu ligger fröken och knorrar och fiser i liften så hon kommer säkert vakna snart och vilja ha käk. Min älskade lilla prinsessa som fiser som en hel karl :)

Just ja! Samsung Galaxy SII beställd!

2011-09-21 13:44:14

Samsung Galaxy SII?



Jag funderar på att köpa ny mobiltelefon. Min gamla iPhone 3G blev 3 år gammal i somras och det är först nu den har börjat att krångla lite. Är glapp och väljer lite själv om den vill laddas eller inte. Känns som det är en tidsfråga bara innan den lägger av.

Har främst kollat på två telefoner; iPhone4 och Samsung Galaxy SII. Jag är ju så van nu med iPhone efter 3 års användande och det vore simplast att fortsätta på samma bana, men samtidigt är jag sugen på något nytt. Efter att ha googlat, läst och kollat på videos där dom jämför telefonerna verkar det som att Samsung är utan tvekan mycket bättre på många olika vis. Det som tilltalar mig mest är den 8mpx kameran.

Så då är frågan om det är värt att köpa en eller icke. Just nu lutar det mot en faktiskt, men jag är så otroligt velig när det kommer till lite större grejer så jag ska fundera ett tag till :)

2011-09-21 10:11:51

Morgongympa



Precis som alla mornar så tycker fröken att det är dags att kliva upp vid 8.30 - 9.00 tiden. Idag åkte gymmet fram igen! Testade det för någon vecka sedan men då var det inge roligt alls. Nu låg hon och pratade med laban-figurerna och sparkade hej vilt med fötterna så det plingade i spökerna :) Jätte kul tyckte Felicia! Men när vi hamnade på magen och skulle träna nacken var det inte lika roligt längre. Dumma mamma förstörde det roliga med gymmet ;)

Nu har vi båda fått i oss frukost och hon ligger och sössar sött i babysittern. Ingen aning om vad jag ska hitta på nu, känns som om jag kommer bli alldeles för seg om jag går och lägger mig igen. Tror jag slår ner arslet framför tv:n och slår igång nå spel istället :)

Trevlig onsdag på er!

2011-09-20 11:15:31

Hårproblem


Det här med hår alltså.. Jag tror jag har avverkat alla hårfärger som finns att ha (och nu tycks jag ha dom alla samtidigt). När jag blev gravid gav jag lite upp att överhuvudtaget se anständig ut i skallen och nu 9 månader senare när jag börja känna mig som människa igen börjar jag tröttna på att ha uppsatt 24/7 (fastän det är så otroligt behändigt och smidigt när man har en liten klängig kräkbebis :)).

Så då kommer den eviga frågan; Vad ska man göra med risbarret? Bortsett från dom groteska färgerna som pryder håret så är det otroligt slitet och långt ifrån någon frisyr. Tåls att fundera på med andra ord :) Men en rejäl klippning är ett måste iaf, så långt är jag överens med mig själv ;)

2011-09-19 13:49:05

Ingen napp här inte..



Finns det ingen napp tillänglig när man sover får man ta första bästa, gounge 

2011-09-19 11:47:00

Lättroad

Först måste jag bara tacka för alla tips. Ni behöver absolut inte känna att ni tillrättarvisar mig bara för att ni kommer med förslag och tips, tvärtom! Jag tar mer än gärna emot alla tänkbara knep som finns :)

Inatt har Felicia sovit helt ok faktiskt! Magknip har hon haft men inte alls så mycket så det har stört hennes sömn nämnvärt. En rolig grej jag måste dela med mig av också :D Ibland när hon börjar äta på ett "fullt" bröst så kommer det så mycket mjölk att hon släpper taget för att andas och oftast blir det som världens fontän då. Nu har jag börjat sätta handen i för varje gång för jag vet hur det blir annars. Inatt var jag dock inte lika snabb dit med handen för rätt som det var röck Victor till och sa "Det sprutar något på mig!". Trött och nyvaken som han var somnade han om snabbt, denna gång med täcket upp till öronen ;p Hahah, kan inte låta bli att skratta när jag tänker på det. Satt och småfnissade för mig själv där i mörkret medans Felicia åt :D

Nu ska jag ta och städa medans lillfisen ligger och sover. Dammsugaren ska få göra ett kärt återseénde :)

2011-09-18 12:53:19

Kolik?

Vi misstänker att Felicia kanske har drabbats av lite kolik. Hon som innan aldrig varit otröstlig har börjat skrika vissa kvällar/nätter som om kniven satt i henne. Är ganska säker att det är magknip eftersom hon fiser väldigt mycket emellan åt och brukar bli nöjd för stunden då. Hon får som sagt sempers magdroppar, vi masserar magen och nu har jag börjat pumpat ut mellan 50 - 100ml (beroende på hur länge sedan hon åt) innan varje måltid men ändå rinner det för fort och för mycket så hon får hämta andan flera gånger (och medans hon gör det blir hon nersprutad av mjölk i ansiktet stackarn :p). Dock har hon slutat bajsat grönt så nu får hon inte i sig för mycket av förmjölken längre :)

Trött som en zombie är man. Hinner inte ens med hälften om dagarna som jag önskar. När hon väl sover så passar jag på att sova själv eller så är jag så trött och sliten så det blir att man sitter rakt upp och ner och gör ingenting istället. 

Hoppas det vänder snart så man får bli människa igen och faktiskt ha något slags liv om dagarna :)

2011-09-15 19:04:02

Gofisen!


Senaste två nätterna har varit långt ifrån bra, men man glömmer lätt hur trött man är när man har en liten teaterapa till dotter <3

2011-09-14 19:00:08

BVC

Idag var det återigen dags för vägning och mätning för den lilla damen. Även denna vecka hade hon ökat bra. 300g för att vara exakt så nu väger våran lilla knubbis 4980g och är 55,5cm lång :)

Nu ska jag återgå till matlagningen och så tror jag det är en liten fröken som vill ha en ren blöja :)

2011-09-13 13:36:16

Smälter!


Igår när jag klädde på lillfisen och pratade med henne så började hon skina upp som en sol! Tur jag hade mobilen alldeles brevid :) Hon har varit nära att le flera gånger innan men nu log hon rejält. Min lilla goding <3

2011-09-12 21:07:36

Kinkig bebis

Nu äntligen verkar jag ha fått Felicia att sova. Tror vi hållt på bråkat om det i 4 - 5 timmar nu. Ammat, bytt blöja, försökt lägga bebis, vägrar sova, byta blöja igen, amma etc. Och det hela slutar med en övertrött bebis som inte vill något alls, men nu tog hon emot nappen och verkar sova än så länge :)

Hade tänkt fixa designen på bloggen ikväll (för nu väntar vi inte på liten längre:)) men det får bli en annan dag för nu är det en trött mamma minsann. Lite kvällsfika på det här och sen är jag redo för sängen! Hoppas bara inte att Felicia får för sig att köra samma procedur inatt, för då vet jag någon som kommer behöva minst 4 koppar kaffe imorgon :)

2011-09-10 12:58:43

Pappa är bäst!

Pappa- och Feliciamys <3
Passar på att slå ner arslet framför macen medans fislisa ligger och sover - vilket inte alls är lika roligt på nätterna, men när mamma klivit upp och gnuggat ur sandlådan ur ögonen ja då slår vi igen dom 2 mörka ögonen :) Jag ska dock inte klaga, natten till igår sov hon 4,5 timme i sträck! Sen somnade hon om direkt och sov 2 timmar till. Då var man utvilad :) Hoppas hon får för sig att göra likadant i natt.

Ikväll är vi bortbjuden på middag hos en av Felicias gudmödrar (Victors kusin). Så lika bra att börja göra sig klar nu för om jag känner mig dotter rätt kommer hon vilja ha massa uppmärksamhet så fort dom vackra ögonen öppnar sig :) 

Ber om ursäkt att jag är så dålig på att svara på era kommentarer, kommer alltid upp något som gör att jag glömmer bort..

2011-09-08 19:58:56

De finaste jag har i mitt liv ♥


2011-09-06 19:56:58

1 månad gammal ♥

Idag blir Felicia en hel månad gammal! Precis som alla andra småbarnsföräldrar undrar man vart tiden tar vägen :)

Vi har även varit på BVC idag, våran lillfis växer verkligen så det knakar :) 315g har hon gått upp sedan förra tisdagen, så sammanlagt 620g på två veckor, snart har hon gått upp ett helt kilo sedan hon föddes, vårat lilla matvrak <3 Så på 1 månaders-dagen väger nu våran tjej 4680g :)

Nu ligger hon och sover så sött i babysittern. Så glad att hon gillar att sova i den numera, hur mycket jag än älskar henne är det en befrielse att ha armarna fria någon extra timme om dagarna :)

2011-09-04 19:08:05

Gosis



Det märks att vårat hjärta nästan har gått upp ett helt kilo sen hon föddes, kolla dom runda gokinderna <3

2011-09-02 12:07:13

Fredag

Imorgon blir Felicia 4 veckor gammal, stortjejen :) Samtidigt som jag vill ta vara på den här bebistiden allt jag kan så är det skönt också att hon växer och blir äldre, längtar tills hon börjar bli mer medveten om världen runt omkring sig :) Hon är dock väldigt med och pigg just nu och har varit det länge, många som kommenterat hur vaken och klar i blicken hon är för att vara så liten och för att inte tala om hur stark i nacken hon är! Hon har länge kunnat lyfta nacken och kika på mig när hon legat på mig. Mammas starka tjej <3

Har förresten lyckats lura henne att somna i babyliften, inte ofta hon går med på att somna på andra ställen än på mig och Victor. Närhet är bäst tycker hon :) Men nu satt jag ett tag och lurades med napp, gungade m.m tills hon blev sömnig och efter en liten "matbit" kunde jag lägga ner henne och hon somnade direkt :) 

Ska passa på att läsa ikapp lite bloggar, dricka kaffe ur min nya fina mamma-mugg (Victor fick en likadan fast med pappa) och bara slappa på. Får se när mina hjärtan bestämmer sig för att vakna, vet en som kommer behöva kliva upp ganska snart för det börja lukta lite stinky ifrån babyliften ;)