2011-02-24 21:28:52

6 dagar kvar



Världens bästa sambo och inom 5 månader även världens bästa pappa ♥

Idag har både jag och Victor varit duktiga! Jag tog tag i disken och städade upp i köket och han städade vardagsrummet samt dammsög och torkade golv, rent och fint nu! Imorgon står sovrummet på listan (den fick en helt egen dag bara för att det är så stökigt, haha). Jag gjorde även riktigt god chili con carne till middag, härdanefter skippar vi kryddmixen ;D

Annars händer det inte mycket. 6 dagar kvar tills vi får se våran lilla kärleksklump på bild ♥

2011-02-22 17:10:57

Vecka 19

Du är på dag 127 av 280 (45,4%)

Du är i vecka 19
Du har gått 18 fulla veckor och 0 fulla dagar (v18+0)
Du är i 4:e kalendermånaden
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester två
Beräknat förlossningsdatum Mån 25 jul 2011
Du har 153 dagar kvar till beräknad förlossning


(Enligt BM och alla andra uträkningar är BF 26/7)

2011-02-22 13:43:34

Vinter





Ja man kan ju inte riktigt påstå att våren känns nära i väder som detta - men det slår snöstorm/slask i längder åtminstone. Och så länge det inte är -30°C överlever jag nog.. 

Kom nästan precis in efter en promenad med syster och hund. Jösses vilken kondis man har.. uppförsbackar är inte att leka med. Jag vet någon som kommer ha ont i ljumskarna ikväll.. Nåja, det var skönt ändå att vara ute och gå även om det var lite små kyligt. Längtar dock som en dåre till våren. 

Näe, nu ska jag lägga mig och dö en liten stund så jag har någon energi senare ikväll.. Sov som en kratta inatt, eller sov och sov.. Somnade aldrig riktigt förrän strax innan 5, innan dess låg jag och vred på mig hundraelva gånger och försökte ignorera halsbrännan. Gav upp någongång vid 3 och gick upp för samarin, halsbrännan lindrades men jag kunde fortfarande inte slappna av. Ja, det är väl bara att inse att sömn en hel natt är ett minne blott nu och ett par år framöver ;p

2011-02-21 12:55:47

Vad vore jag utan dina andetag <3


2011-02-21 10:32:04

Deppväder


Tråkigare och mer inspriationslöst väder får man leta efter...

Egentligen är det underligt hur pass ens humör styrs av vädret. Hade det varit strålande sol ute och en aning mindre snö på backen så hade jag nog inte suttit här och gnäll iaf ;)

Nåja, ska försöka ta tag i städningen och diskningen idag, men bara tanken får mig att vilja lägga mig igen och dra täcket över huvudet.. Roligt nästan jämt ;p Nä, men frukost först så kanske jag vaknar till sen..

2011-02-20 21:11:38

Minusgrader

Som ni märker kan det gå några dagar utan några som helst livstecken här på bloggen, men förhoppningsvis är det bara tillfälligt. Musikutmaningen t ex tar jag som det kommer, dvs någon dag här och där.

Mjaha, annars händer det inte mycket alls. Våren kunde inte vara längre bort just nu då helgen bjöd på -26°C och en jävla massa snö. Ser inte ut att bli så mycket bättre heller då det sägs ska snöa ännu mer. Halelujah.. Nåja, våren kommer väl den med, men det som kommer först är vårat ultraljud! 10 dagar kvar nu och jag längtar så mycket samtidigt som jag är måttligt nervös. Tänk om inte allt ser bra ut? Äh, dumtankar, tur nog så är längtan större 

Dom flesta sitter väl bänkade framför tvn och kollar på big brother just nu. KUL FÖR ER! Här fnissade jag för mig själv för några veckor sedan när alla med comhem blev av med MTV.. Tji fick jag för dom blev ersatta med TV11 och här sitter vi utan och har istället dumma MTV. Jo, big brother är mitt guilty pleasure, följt varenda säsong utan att skämmas! Hur kan man inte uppskatta så mycket drama på tv? 

Babbel, babblel.. fick nästan lust att låsa upp bloggen förut, men insåg lika fort att jag orkar inte med massa anonyma besökare just nu. Vad som sker i framtiden får vi se.

Så, nu var jag färdig.. ;)

UPPDATERAT: Insåg nu att dom streamar live på bigbrother.se, adjökens! ;D

2011-02-15 19:08:11

Vecka 18

Idag går jag in i vecka 18 (17+0), snart har halva tiden gått! Det går så snabbt samtidigt som tiden släpar sig fram. Fastän den lille där inne har börjat göra sig till känna med buffar om dagarna så känns allt ändå så overkligt. Är det verkligen en bebis där inne eller har jag bara inbillat mig allt? Haha, konstiga tankar man har ibland. Nu är det iaf 15 dagar kvar till ultraljudet, längtar som bara den! Ska bli så spännande att se vad det är för krabat där inne 

Jag har känslan av att vi får en pojke, men jag tror att det är en tjej.. Haha, make no sense? Återstår att se!
Kanske några av mina läsare som vågar sig på att gissa? Skulle vara kul att veta vad ni tror :D Så kommentera nu med era gissningar och var inte blyga 

2011-02-14 22:13:17

Musikutmaning: Dag 4

"En speciell låt för dig och din älskling" (läs mer om utmaning här)
Finns många "fina" låtar jag skulle kunna välja, men den här är speciell på ett helt annat sätt.. 



The Tokens - The Lions Sleep Tonight

2011-02-14 22:01:38

Alla ♥-ans dag



Världens finaste Victor överraskade med blommor idag ♥ Älskar dig!

2011-02-13 17:10:47

Musikutmaning: Dag 3

"En låt av en artist som jag beundrar" (läs mer om utmaning här)
Jag lyssnar egentligen inte så mycket på pink, men jag måste nog ändå säga att det känns som en av få artister som kör sitt egna race och lyckas också. Sen gör hon givetvis bra musik också.



Pink - So What

2011-02-13 15:31:23

Helg



Lika dött som vanligt blir det här på helgerna, inte för att jag gör så mycket egentligen men det blir en automatisk blogg-paus när helgen infinner sig ;p

I lördags var jag, Victor, syrran och hennes unge iväg och skulle åka skridskor. Eller ja, Victor och Albin åkte. Jag hade nog inte vågat även om jag hade ägt ett par skridskor, håller mig på säker mark  Tyvärr var isen helt igensnöad så det fick skottas lite innan det kunde åkas.

Ska lägga upp musikutmaningsinlägg sen också, segar lite så dag 3 kommer upp idag, 4 imorn osv. Istället för 3 stycken på samma dag.

En till kopp kaffe på det här kanske innan det bär av till mami för middag idag. Igår var vi till Victors mami och åt kanske världens godaste piroger! Jag och mat nuförtiden vettni, haha, kan vakna mitt inatten och börja tänka på typ grillat eller nå annat gott ;p Tur jag kommer undan med sånt just nu :D

2011-02-10 21:23:05

Musikutmaning: Dag 2

"En låt som påminner om en speciell tid/period i mitt liv" (läs mer om utmaningen här)
1997/1998 - Kanske dom bästa åren i ens liv? Det var iallafall en speciell tid i mitt liv och jag minns det som igår!


She Moves - Breaking All The Rules

2011-02-10 10:36:06

Kanske inte den bästa dagen

Snön vräker ner, det är iskallt ute och våren kunde inte kännas längre bort. Inte heller har vi snabbkaffe alt. cappuccino hemma som jag är sugen på NU. Kanske någon gammal mjölk och kaffe som måste bryggas, om jag har tur. Dessutom så rinner snoret konstant, hostar som om det inte fanns någon morgondag och låter som en gammal gubbe som druckit några whiskey glas för många i sina dagar. Hur ska vi toppa denna underbara dag då? JO, jag har ju självklart lovat att ta ut syrrans hund på promenad.

Halelujah på det säger vi och så ska jag försöka hitta något i köket som kan få mig på bättre humör.
/Hormonkossa


---
Någon timme elelr två senare:
En kopp kaffe och två äggmackor räddade dagen lite åtminstone, men det faktum att jag vill spy på snön och sverige just nu kvarstår! Hur som haver, tyckte jag hörde lite livstecken från sovrummet så jag ska gå och hoppa på Victor nu och tvinga med mig honom ut på prommis med jycken - han ska ju ändå hämta sitt efterlängtade datorpaket på statoil så det blir nog inte många protester 

2011-02-09 19:09:27

Musikutmaning: Dag 1

"En låt som beskriver min musikstil" (Läs mer om utmaningen här)
Jag har egentligen ingen specifik musikstil utan lyssnar på så mycket olika, men jag gillar den här låten och den känns som att ligga lite mitt emellan det mesta jag lyssnar på 


3OH!3 - Don trust me

2011-02-09 18:29:59

Jamarna


2011-02-09 14:40:01

Leker med det nya objektivet


Orkidén jag och Victor fick av Marita från falköping. (Med en jätte fin vit kruka som inte är med på bild)

Räkna med en massa meningslösa inlägg med bilder på absolut ingenting dom kommande dagarna ;p Ett av mina nyårslöften var faktiskt att försöka fota mer så vi så småningom kan skicka på framkallning och börja göra fotoalbum  Så jag ska försöka ta med mig kameran oftare helt enkelt.

Men en dag som denna blir det kort på allt som står i ens närhet bara för att påminnas om hur bra objektivet var/är.

2011-02-09 12:56:17

En kula på kulan



"Bolan/gravidsmycket avger ett svagt ljud och från cirka 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och känna igen ljudet. Det rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet av bolan och blir lugn av det."

2011-02-09 11:01:59

Musikutmaning

Blev utmanad av {Mirre} till denna 14-dagars musikutmaning, och tror det kan bli roligt att fylla bloggen med lite annorlunda saker  Egentligen ska man också utmana 5 personer själv i slutet, men sen jag har lösenskyddad blogg så är majoriteten av alla som läser nära&kära som inte har egna bloggar.

Så vi gör såhär istället, alla som läser min blogg och har en egen blogg är utmanade!


Dag 1 - En låt som beskriver min musikstil.
Dag 2 - En låt som påminner om en speciell tid/period i mitt liv.
Dag 3 - En låt av en artist som jag beundrar.
Dag 4 - En speciell låt för dig och din älskling.
Dag 5 - En låt som får mig att tänka på en gammal vän.
Dag 6 - En låt som påminner om min nuvarande bästa vän.
Dag 7 - En låt som påminner om tuffa tider, som jag fortfarande får "den där känslan" av.
Dag 8 - En låt som påminner om en speciell dag.
Dag 9 - En låt som betyder mycket för mig.
Dag 10 - Den bästa låten just nu.
Dag 11 - En låt från min favoritartist of all times.
Dag 12 - En låt från en ny favoritartist.
Dag 13 - Den bästa videon just nu.
Dag 14 - En låt som gör mig glad.

Dag 1 var faktiskt svårast, så jag ska fundera lite på det under dagen så kommer det upp senare idag 

2011-02-09 09:19:55

Vecka 17

Du är på dag 114 av 280 (40,7%)

Du är i vecka 17
Du har gått 16 fulla veckor och 1 full dag (v16+1)
Du är i 4:e kalendermånaden
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester två
Beräknat förlossningsdatum Mån 25 jul 2011
Du har 166 dagar kvar till beräknad förlossning


(Enligt BM och alla andra uträkningar är BF 26/7)

2011-02-08 17:28:16

Nytt objektiv




Tyckte det var på tiden att det där objektivet fick komma på kameran igen, så sjukt bra och bilderna blir hur bra som helst. Så förhoppningsvis blir jag mer motiverad att fota mer nu. Riktigt prisvärt objektiv och det känns som att ha en helt ny kamera 

2011-02-06 22:49:46

Halsbränna

Uää.. Inte allt för glamouröst att vara gravid alla gånger. Hade misstankarna häromdagen att jag började känna av halsbränna men idag kom det som ett brev på posten. Tur nog så hade min goa mamma samarin hemma som jag kunde gå över och hämta.

Känner mig fortfarande hängig, hostar och lite smått hes. Hoppas på bättring tills imorgon så nu blir det lite tv-tittandes i sängen tills jag somnar.

Just ja, en positiv sak är att jag tror att jag kan känna den lilla ärtan nu! När det "buffades" till i magen så peta jag tillbaka, och då kom det genast en till buff, och så gjorde det 2 - 3 gånger  Är nästan säker på att det är bebisen, för det känns inte så sannolikt att tarmen min kan buffas sådär ;)

Sängen var det!

2011-02-05 17:43:17

Dagens lunch


Hemmagjord pizza (inkl deg och tomatsås)

Gott vare! Min sida är självklart den med banan och curry, det bästa man kan ha på pizza ;)
Var och hämtade ut min jacka från ellos på statoil förut, den satt kanon! Var dock väldigt stor men det är det som är meningen, magen måste också få plats i vår 

Ikväll blir det bara lugnt, tror dessutom att jag börjar bli småsjuk IGEN, känner att halsen inte vill sammarbeta alls idag.. blää. Och så måste jag nu förtiden läsa på varenda bipacksedel för att se vad jag får ta och inte ta, och eftersom dom effektiva sakerna inte rekomenderas till gravida så får det va. Amputera halsen istället kanske ;p

2011-02-02 21:28:19

Vecka 16

Mamma:
Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Barn:
Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare. Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Egna tankar:
Jag mår lika bra som vanligt, har sluppit trötthet och illamående helt så jag slipper det nog resten av tiden också Däremot är toa besöken regelbundna, och gud förbjude om jag fick sova en hel natt..
1 månad kvar till ultraljudet och är såklart super nervös! Ibland får man tankarna att det värsta kommer inträffa, eller att det inte ens är någon bebis där - att kroppen bara lurats ;p Nä, positiva tankar nu - Jag och Victor kommer få en frisk dotter eller son i Juli. Punkt slut. 

2011-02-01 13:25:54

Vårjacka beställd



Letade någon enkel parkas-modell på en vårjacka där avskärningen var under bysten och inte i midjan. Hittade denna på ellos och den verkade super! Läste att några tyckte den var alldeles för tunn, men det är bara bra tycker jag eftersom det är tänkt som en vårjacka 

Ett stort plus att den såg ut att vara stor nertill, kommer behöva plats för magen i vår ;)
Min vinterjacka har jag inte kunnat stänga på ett par veckor nu...

2011-02-01 10:54:18

Snälla tomten/tandfen/påskharen?



Vi satt och funderade lite på vad som saknas i vardagsrummet och surfade sedan in på ikea's hemsida för att snubbla över denna. Typ, perfekt?! Exakt vad vi skulle behöva! Egentligen är den inte så farligt dyr men 2000:- för en enda möbel som egentligen inte är livsnödvändig får plånboken att springa och gömma sig.

Nåja, den som väntar på något gott.. ;)