2011-05-31 16:14:35

Vecka 33



Mamma:

Måttet på din livmoder är nu 30 till 33 cm. Men det kan vara olika, huvudsaken är att din egen kurva växer som den ska. Du kan öka mycket i vikt och det är inte konstigt. Just nu behövs mycket näring både till dig och din bebis, så sluta inte äta för att du är orolig över stor viktökning. Prata med din barnmorska om du oroar dig för din vikt.

Bebis:
Nu väger din bebis ca 2 kg och är 43 cm lång. Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan. Nu uppfattar bebisen ljus och mörker, dag och natt. Underhuds fettet lagras upp. Nu börjar din bebis kunna reglera sin kroppstemperatur.

Egna tankar:
Tungt, osmidigt och sammandragningar beskriver mitt tillstånd ganska bra ;p Samtidigt som jag faktiskt mår mycket bättre än vad jag trodde jag skulle göra vid den här tiden. Vår lilla bebis i magen blir bara starkare för varje dag som går och det är gankska kul att se hennes tydliga rörelser utanpå även om det ibland kommer in en fullträff under revbenet ;p

56 dagar kvar tills beräknat datum! (Var det inte 100 alldeles nyss..?!)

2011-05-29 11:59:48

Morsdag


Själv måste jag vänta tills nästa år innan jag kan bli firad "på riktigt" :) Men ärtan var extra snäll inatt och höll sig lugn så jag behövde BARA gå upp på toa 1 gång inatt. Vilken present!


Har gjort en cheescake som står i frysen nu och sedan i eftermiddag ska vi bjuda hit våra mödrar på fika är det tänkt. Märkte dock att det var lite dumt att storhandla och fylla frysen igår sådär dagen innan jag tänkt göra cheesecake. Fick sätta mina tetris kunskaper på prov och det gick tillslut ;)

Upptäckte häromdagen att jag börjat få sammandragningar. Inga onda dock men det känns ju lite konstigt när magen bara bestämmer sig rätt som det är att bli hård som sten. Och just ja, när jag ändå är igång och gnäller lite så kan jag passa på att berätta att vänstra revbenen känns totalt mörbultade! Antingen har den lilla huliganen där inne sparkat eller så har jag lyckats med något annat. Ont gör det! Men som alltid så överlever jag och vad står man inte ut med för bebisens skull? :)

Nä, disken diskar inte av sig själv, tyvärr. Så det är väl på tiden att ta tag i det nu.

2011-05-26 18:42:10

Skötbord



Även skötbordet står numera på sin plats :) Allt är dock inte klart där, ska upp lite grejer på väggen så vi har förvaring och slipper böja sig för att ta blöja eller liknande. Tycker det blev rätt bra med tanke på hur avlångt och svårmöblerat vårat badrum är. (Innan någon påpekar så vet jag att "grodan" ska vara åt andra hållet men nu när ärtan inte är här får det vara sådär :))

Vi fick även hem babyskyddet idag! Bilbarnstol alltså. Victor fick välja färg och den blev blå, jätte fin :) Dock blev jag förvånad hur tung den var, men det kanske är lite de som är meningen också. (Det är en BeSafe iZi Sleep för den som undrar)

Sagt det förut men säger de igen, nu har vi nog allt som behövs inför ärtans ankomst. Resten som är kvar att köpa går alldeles utmärkt att ta senare :) Möjligen att jag skulle vilja ha en amningskudde, men jag tror att det är bra att vänta med sånt så man först ser att allt fungerar. Så är det :)

2011-05-25 20:08:50

Spjälsäng


Nu är spjälsängen på plats! Victor har varit så duktig och skruvat ihop den helt själv. Och fastän lakanen ska tvättas igen och strykas kunde jag inte låta bli att bädda i nu ändå :) Tänk att det kommer ligga en liten bebis där i om ca 2 månader!

2011-05-24 15:10:31

Glukosbelastning


8.00 imorse hade jag tid hos barnmorskan, kan ju lova att jag var mer död än levande när jag kom fram :) Skulle göra glukosbelastning idag (man kollar hur kroppen tar hand om socker kort sagt). Fick göra det eftersom mamma utvecklade grav.diabetes med mig i magen av för mycket honungsätande. I vilket fall, fick dricka en super äcklig sockerlösning som smakade som flytande sockervadd. Efter 4e plastmuggen tog de lite emot men ner gick det iaf. Under tiden som det där skulle "verka" (2 timmar ska man vänta) gjorde vi en vanlig kontroll också. Allt såg bra ut (110/80 blodtryck, 122 blodvärde och SF-mått på 31cm) och sen var det bara att vänta. 4.9 låg sockret på innan och 5.4 efteråt så det var inga konstigheter.

Nu ska jag och Victor grilla lite kött o göra pommes innan det är dags för sista föräldraträffen, sen gissar jag på att det blir en tidig läggning för mig ikväll eftersom jag fick så lov att kliva upp 6.00 för att hinna dit.

Så är det! Förövrigt har den senaste veckan gått jätte fort, nu hoppas jag på att dom restrerande 8 - 9 veckorna går minst lika fort :)

2011-05-24 13:39:12

Vecka 32

Mamma:
Livmoderns mått är ungefär 30 till 32 cm. Det går att känna livmoderns topp ca 12 cm ovanför naveln. Dags att börja kolhydratladda. Från vecka 32 träffar du barnmorskan varannan vecka. Nu kan det vara dags att anmäla dig till föräldrarkursen om någon sådan erbjuds.

Bebis:
Bebisen väger ca 1800 g och är 42 cm lång. Det går att utläsa om bebisen sover eller är vaken genom att mäta skillnader i hjärnaktiviteten.

Egna tankar:
Bäckenet för fortfarande ont men det varierar om det är svanskotan eller ljumskarna. Halsbrännan har hållt sig lugn senaste veckan. Kort sagt känns det ändå bättre nu än vad det gjort innan :) Det är en minst sagt livlig bebis som bor inne i magen och nu längtar jag och Victor så vi spricker snart! (Jag åtminstone ser sprickfärdig ut ;p)

63 dagar kvar..

2011-05-22 21:16:47

Dött

Det har blivit lite ofrivillig paus från bloggandet dom senaste dagarna. Har helt enkelt inte hänt eller gjort något värt att dokumentera. Och sen så tycker jag att det blir så tråkigt att skriva blogginlägg utan bilder så då blir det ännu mera tyst när kameran står och dammar.

Idag är det 65 dagar kvar, det går ju åt rätt håll iallafall ;) Lilla ärtan där inne mår bra och leker hela havet stormar flera gånger om dagarna. Börjar bli lite otålig nu och tycker att veckorna som är kvar kan gå fort så vi får ha henne på utsidan någongång :) Halsbrännan är kvar och lika så "foglossningen". Så ser läget ut!

Nu ska jag gå och göra nån macka och fortsätta vara slapp :)

2011-05-21 18:58:07

Bloggsvar

Blev lite senare än jag tänkt men nu har jag slumpmässigt dragit 3 stycken som ska få bloggsvars inbjudningar; Sara, Jennie och Louise.

Så som jag skrev skicka era mailadresser så mailar jag inbjudningar :)


2011-05-19 15:58:27

Ikea

Precis hemkommen efter att ha spenderat hela förmiddagen ute på ikea. Spjälsäng och skötbord har vi nu hittat och ska bara vänta på att få det hemkört. Sen en massa andra tillbehör och saker, så det enda jag faktiskt kan komma på nu som vi inte har till bebisen är ett parasoll till vagnen samt regnskydd, sedan är vi good to go :) (+ lite småsaker men som inte är det viktigaste)

Är helt slut i kroppen och fötterna speciellt efter allt vandrande där ute och för att inte tala om den varma bussresan hem.. Så nu blir det slappt resten av dagen. Tror det blir grillat ikväll igen, återstår att se :)

2011-05-18 18:55:28

Grillning



Lyxmiddag en onsdagkväll som denna. Grillat kött + majs och så hemmagjord potatissallad x 2. Mumsfillibabba!

2011-05-18 12:17:50

Vill du ha bloggsvar?


Jag har 3 inbjudningar att skänka bort så jag tänkte höra om någon är intresserad? Är det fler än 3 st som vill ha kör jag en liten slumpmässig utlottning. Jag ger det till fredagkväll så fler har chansen att "vara med" :)

2011-05-17 20:09:48

Halsbränna från helvetet deluxe

Usch, dom senaste dagarna har halsbrännan inte varit nådig! Jag har även haft magknip några gånger per dag som sedan gått över, så jag antar att det är lilla frökens bökande där inne som ställer till det. Samarin är min bästa vän för tillfället eftersom novaluzid-tabletterna endast verkar vilja verka max 10 min..

Nåja, jag är rastlös och min stackars sambo ligger i soffan helt utslagen. Gissar att han har feber så jag har sett till att han fått i sig alvedon och massa vatten. Hönsmamma som man redan är ;) Nu överväger jag på att kanske baka en äppelpaj igen, baktokig som jag blivit på sistone. Hm, tål att tänkas på!

Medans jag funderar ska jag ta och läsa ikapp lite bloggar jag missat idag. Måste vara runt 50 st jag läser regelbundet? Tufft att hänga med alla gånger ;) Därav bristen på kommentarer ibland. Sorry!

2011-05-17 10:39:38

Vecka 31


Mamma:
Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär. 
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker. 

Bebis:
Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Egna tankar:
Jo tungt börjar det bli, men jag ju mig fram så än så länge är det ingen fara ;) Det är också faccinerande att känna hur mycket starkare hon faktiskt blir för varje vecka. Ibland gör det till och med riktigt ont när hon får in en riktig karatespark. Har vaknat flera gånger av sparkar som gjort så ont att jag fått ändra ställning. Men bara hon mår bra och växer där inne så är jag nöjd :)

2011-05-16 15:47:28

Chokladbomb


Eftersom jag tänkt hålla mig ifrån godis så slutar det alltid med att jag bakar istället. Hur nu det är så mycket bättre ;p Fick bli kladdkaka med chokladglasyr denna gång. Chockladbomb! Men det var gott och jag är nöjd :)

Bärbara datorn är fortfarande min trogna vän men idag intar vi soffan. Svanskotan vill sig inte sammarbeta så att sitta framför macen är rena döden. Har lite filmer och serier jag ska fördriva tid med innan det är dags för middag. Hoppas ni fått en trevlig start på veckan :)

2011-05-15 15:52:15

72 dagar kvar

En riktigt grå söndag är vad det är idag. Energin och motivationen är inte riktigt där idag så jag har förflyttat mig till sängen med bärbara datorn och försöker hitta något att se på och fördriva lite tid. Något som hade suttit fint till vore en stor påse godis, nam nam! Tur nog så har vi inget hemma, har ju tänkt att det ska bli så lite som möjligt tiden som är kvar..

Nåväl, jag har inte så mycket mer att säga för tillfället. Dyker inget roligt upp blir det nog en fortsatt bloggfri söndag.
Hoppas ni har det roligare än vad jag har ;)

2011-05-14 12:19:23

Tråkväder eller mysväder?


Utsikt från sovrumsfönstret

Hela morgonen/förmiddagen har jag läst klagande kommentarer på facebook om vilket skitväder det är och så tråkigt det är. Men är det verkligen ett tråkväder, eller är det ett mysväder? Tänd lite ljus, slå på nå musik och njut att sitta på insidan av regnet. Poetiskt jag blev helt plötsligt, haha. Men människan allmänt tenderar att alltid fokusera på det negativa. Idag är vi positva :) (Kommer från en med hormoner upp till öronen som fick brödkanter att flyga över köket imorse efter att brödet smulades sönder lite..)

Tacos hos svärmor står på dagens schema, annars vet jag inte vad som händer. Energin är lite upp och ner efter förkylningen, och ryggen/ljumskarna/bäckenet/svanskotan (i princip allt i det området) vill sig fortfarande inte riktigt sammarbeta så det blir nog ingen större ansträngning.

Någon som kanske har nå filmtips tills ikväll? :)

2011-05-13 19:03:12

Ännu en tråkig dag


Chokladmuffins

Gud vilken seg dag! Och för att göra den liiite värre så har jag haft ont på vänster sida av ländryggen sen igår kväll :/ Det ilar som tusan ner mot ljumskarna om jag sitter på ett visst sätt eller om jag går.. Gissar på att det är någon nerv som ställer till det. Hoppas det är tillfälligt annars kommer jag bli gråhårig innan dessa 10 veckor är över ;)

I ren uttråkan så bakade jag en dubbelsats av chokladmuffins, tänkte göra citronmuffins som blev en hit sist men när jag tog fram citronen var den mer lik en lime på ena halvan så kakaon fick ersätta istället. Men inte gråter vi över det för dom blev minst lika goda :)

Kvällen bjuder inte på allt för mycket, kollar hockey med Victor fastän jag inte är allt för intresserad. Roligare än så blir det helt enkelt inte.. :p

2011-05-12 15:56:29

Tråkdag

Solen är i moln, disken diskat, tvätten invikt.. Vad ska man göra nu? :p

En riktig grå, tråkig och slapp dag.. Men sådana behövs väl också antar jag. Huliganen i magen har då levt om hela dagen, henne går det ingen nöd på :) Låg i soffan förut o kollade på tv och under tiden ändrade min mage form ungefär hela tiden. Var lite roligt att se hur hon levde om där inne, och nu känns det att hon har blivit rätt stor lillärtan :) Tänk att om 75 dagar är du beräknad, kommer ihåg så väl när det "bara" var 210 dagar kvar :)

Nä jag ska väl försöka hitta något att sysselsätta mig med innan det är dags att laga middag.

2011-05-11 14:13:06

Det växer så det knakar


2011-05-11 13:58:01

Tvättat och klart


2 fulla byrålådor med nytvättade bebiskläder

Så, då var vi klar med tvättstugan för idag. Insåg att vi hade rätt mycket kläder i storlek 56 - 62 så vi behöver egentligen ingenting mer nu. Kanske fler kortärmade bodysar? Vet inte riktigt hur man ska klä de lilla livet på sensommaren/hösten, men de märker vi väl då :)

Skönt att det är klart nu iaf! Enda vi saknar nu är spjälsäng och skötbord och sen tror jag att vi har i princip allt viktigt. Sen får hon mer än gärna komma :) Eller ja, lite till ska hon allt tjocka på sig men i v.37/38 är hon mer än välkommen ;)

2011-05-10 21:13:48

Så trött

Jösses vad trött jag blev helt plötsligt. Sängen lockar väldigt mycket men det känns lite väl tidigt att lägga sig 21.00?

Imorgon är det dags för bebisklädestvättning! För engångs skull känns det liiite roligt att gå och tvätta. Att tvätta ärtans alla kläder så man kan vika ner det i byrån sedan gör att det känns lite verkligare på något sätt :)

Nä, det var något jag skulle skriva men tröttheten har tagit över. Ska väl ta och vika in alla kläder som ligger på sängen och sedan får jag nog ge med mig för idag. Bara massa ludd i hjärnan nu känns det som :)

Godnatt får jag väl säga då! ;p

2011-05-10 10:57:32

Vecka 30



Bebis:
Bebisen väger ca 1400 g och är 38 cm lång. Hjärnan växer ihop mer och mer för att få plats i kraniet. Det börjar bli trångt, men din bebis kan faktiskt slå en kullerbytta inne i livmodern.

Mamma:
Måttet på livmodern är ca 28 till 31 cm. Många tycker att det är full fart i magen den här tiden. Det finns även de som säger att så som barnet är i magen blir det även när det är fött. Du kan påverka hur du mår med rätt kost, motion och vila. Ät efter tallriksmodellen så får du i dig ordentlig med vitaminer.

Egna tankar:
Nytt tiotal! Det närmar sig sakta men säkert nu :) Men ännu inte nära nog för att jag ska ha börjat bli nervös, för på något sätt känns det som en evighet bort. Vi får se när det går upp för mig att vi kommer vara föräldrar i höst :)

Annars så är det bara bra med lillärtan, hon far runt och leker hela havet stormar om dagarna. Vi ska även på ett till ultraljud i juni någongång så då får vi se om det verkligen är en tjej, eller om vi blivit grundlurade och det visar sig vara en pojk ;) Snopet det skulle vara! Men självklart skulle han vara exakt lika välkommen :D

2011-05-09 20:01:23

Designpill

Tycker det blev lite "för mycket" av de senaste designändringarna så jag tänkte göra om lite här. Dock uppdaterar jag lite i taget så ser det helt tokigt ut vet ni varför :) Orkar inte låsa bloggen bara för att ändra.

Ska fundera lite hur jag vill att de ska se ut. Hoppas ni har överseénde för blivande kaos :)

Uppdatering:
Blogg.se verkar inte vilja fungera på kvällarna så därför drar det ut på det. Tillsvidare blir det en headerlös blogg men det kommer! :)

2011-05-09 15:25:41

Klipporna



Det blev ett riktigt kanon väder idag även om solen nu halvt gått i moln. När Victor kom hem gick vi tillsammans med moder och mojje ner till klipporna och grillade lite lunch. Det var verkligen riktig sommarvärme, skönt! Men jag känner mig fortfarande rätt matt av förkylningen så vi traskade hem efter någon timme.

Ser ni förresten på sista bilden vad det bokstavligen KRYLLAR av grodyngel? Kanske fick bild på 5% av allting, aldrig sett så mycket. Hade jag varit 10 igen hade jag nog tagit hem någon och odlat fram en groda ;) (Gjorde det när jag var liten. Ok, ville egentligen nu också men Victor sa ifrån :p)

2011-05-09 09:02:49

Måndag

Godaste lokan just nu!

Måndag idag då ifall någon skulle missat det :) Jag har sovit som en kratta även inatt, vaknat hur många gånger som helst av att inte kunnat andas och nässpray hjälper i typ 20 minuter. Orkade inte försöka somna om nå mer så gick upp med Victor vid 7 och gjorde kaffe åt honom innan han drog iväg. Sen dess har jag suttit här och slappat, druckigt loka och glor nu på lite unga mödrar på kanal5play. Inte så intressant morgon med andra ord ;)

Ska fundera ut vad jag ska hitta på härnäst. Har fått någon konstig vana att städa så fort jag blir rastlös, haha! Så ofta som jag nämner städning i bloggen måste ni tro att det är kliniskt rent här ;) Tyvärr är så inte fallet, diskning och dammsugning är ett återkommande projekt och hur noga och fint man än gör måste man göra om samma procedur någon dag efter igen.

För mycket ordbajseri nu känner jag så ska fortsätta titta på unga mödrar, dricka min loka och vara slapp :)

2011-05-07 14:26:48

200 ♥


2011-05-07 13:33:18

Kaffekoppar vs Jag, 2 - 0

Kan man skylla klumpighet på graviditeten eller är det bara att inse att man helt enkelt är klumpig till naturen? ;p Jag vet inte om mamma vågar bjuda mig på kaffe nå fler gånger för idag var det andra dagen som jag välte ut en HEL kopp med kaffe över bordet/golvet. Men vi kan ju se det från den positiva sidan, jag hade en mindre kopp idag..

Nåja, ska man inte gråta över spilld mjölk så lönar det väl sig inte att gråta över spillt kaffe heller :) Idag har solen lyckats hitta hit och senare idag ska vi över till svärmor och grilla, mums! Och det är väl ungefär vad dagen har att bjuda på.

Nä, roligare än såhär blir det inte!

2011-05-06 23:22:23

Kvällsbakning



Har varit sugen på äppelpaj/-kaka ett par dagar nu så passade på att göra en ikväll när vi hade pallat lite äpplen hos svärmor ;) Kanske inte den mest estetiskt tilltalande pajen, men den luktar riktigt gott och ska snart göra i ordning en varsin bit åt mig o Victor med marsansås. 

Har fått mycket gjort idag känns det som även fast jag mestadels gått och klagat på hur ont jag haft i bäckenet.. Köket är städat och en spegel ovanför den nya byrån har åkt upp också. Plus att vi har hunnit göra riktigt god tacos och varit social med diverse familjer. Bra fredag med andra ord!

Äta lite paj och sen ska jag nog göra natt. Har sovit så dåligt de senaste nätterna pga smärta och förkylning, hoppas på en bättre natt inatt. Ha en trevlig helg alla ♥

2011-05-06 16:56:11

På ärtans(mammas) önskelista


Hur coola som helst! Minst en av dom ska jag se till att lillfisen ska ha i sin garderob :)

2011-05-05 21:16:59

Mer fynd



Andra saker vi fyndade idag var blommor och krukor. Har gått och spanat efter plastblommor (av den simpla anledningen att jag har motsatsen till gröna fingrar ;p) ett tag nu men har inte hittat några som varken fallit mig i smaken eller plånboken (3-dubbla priset på plastblommor jämfört med riktiga?!).

Idag hittade jag dock flera fräscha plastblommor till löjligt billigt pris. Tror vi fick 4 eller 5 blommor + krukor för 30:- sammanlagt. Man kan ju inte kalla de annat än fynd ;) + att dom kommer aldrig vissna, hehe :) Vi har dock en riktig blomma som får stå och göra plastblommorna sällskap i vardagsrumsfönstet. Helt otroligt att den överlevt såhär länge!

Det står nu blommor i varje fönster = hemtrevligt

2011-05-05 16:03:41

Ändrade planer + loppisfynd


Byrå 30:- och ljusstakarna kom Victor hem med till mig för han visste att jag letat efter sådana :)

Kort efter att jag hade postat förra inlägget blev jag uppringd av min kära mor som ville ha sällskap, så städningen fick faktiskt vänta ;p Hur som haver så tog vi en promenix till loppis för att kika lite men kom hem med massa istället ;) Även Victor och hans mamma hade varit på en loppis efter skolan hans och fyndat massa. Kalas :)

Byrån och ljusstakarna är lite av det som fick följa med hem, får se om de blir bilder på resten sedan också. Dock var byrån den enda möbeln sen mest till inredningen.

Ska strax kila över till mamma och äta middag där idag, sen får vi se om jag inte tar tag i städningen efteråt.
(ps, det är tänkt att ärtans kläder ska få fylla byrån sedan när vi tvättat upp dom :) nu står den dock i hallen tillsvidare)

2011-05-05 09:41:55

Dagens äventyr

Trots att det verkar vara en förkylning på G så känner jag mig ändå piggare idag än vad jag gjort senaste veckan. Kan nog bero mycket på att bäckenet inte är lika ömt idag (än så länge..) :) Och eftersom vädret tillåter så tänkte jag ta och städa så mycket jag bara orkar idag! Egentligen är det inte så farligt stökigt men dammråttor och disk tycks föröka sig som kaniner här hemma ;p

Men innan jag tar tag i det tänkte jag minsann få i mig lite frukost. Tror det får bli havregrynsgröt + äppelmos, så jag och ärtan har orken att överraska pappa med ett skinande hem när han kommer hem senare :)

På återseénde!

2011-05-04 18:33:46

Inga fota-mat-skills här inte


Rejäl portion mat till en hungrig mama ;p
(kyckling i ugn med smaksatt creme fraiche, ris, grönsaker + världens godaste mango-curry sås)

Jag får nog träna lite på det här med uppläggning och portionsstorlek innan jag kan börja mäta mig med dom som fotar mat varje dag ;p Men gott var det! Och nu är jag mätt och belåten :) Lite kaffe skulle sitta fint så det blir nog att skumma ihop en latte tror jag.

Idag har jag slappat hela dagen (eller ja, jag har ju faktiskt lagat mat + diskat). Och om det var välbehövligt! Hade så ont inatt/imorse pga bäckenet så jag vaknade varje gång jag rörde på mig i sömnen. Tur nog så har jag en sån underbar sambo också som först gick o handlade själv och sedan cyklade iväg för att posta ett brev åt mig till FK angående föräldrapenning. Tusen tack älskling ♥

Skönt nog så gör det inte lika ont just nu, däremot har halsen och näsan börjat krånglat så undra om inte en förkylning är på G.. vore ju skoj - not. Nä men man ska inte klaga, trots allt så har jag det oerhört bra :)

2011-05-04 14:28:58

Go'boken



Trillade över ett erbjudande för ca 2 veckor sedan, att man nu kan få detta bokpaket HELT gratis. Alltså man slipper också betala portot som tidigare låg på 59:- så tyckte det var lika bra att passa på eftersom jag ändå spanat in de tidigare :)

Fick paketet i måndags och jag är faktiskt förvånad över hur fina böckerna var. Speciellt "boken om dig", har letat på stan men inte hittat någon tillräckligt fin så jag hade tänkt göra ett eget men nu behöver jag inte för denna bok är precis så som jag hade tänkt mig :D Inga onödiga sidor utan saker man faktiskt vill dokumentera :)

Tips till alla blivande/nyblivna mammor, klicka in HÄR för att ta del av erbjudandet!

2011-05-04 13:06:33

Presenter till lillfisen


Från sin mormor fick lillärtan detta. Tofflorna har jag gått och spanat på länge :)


Victors faster hade köpt dessa söta saker till lillfisen från stockholm. Vad kallar man förresten plagget?

2011-05-03 15:38:06

Vecka 29



Mamma:

Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad. Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Bebis:
Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Egna tankar:
Veckorna rullar på, bäckenet gör fortfarande ont och det finns inte så mycket att göra åt saken. Alla värden ser bra ut men mitt blodvärde har sjunkt från 148 till 127 från inskrivningen till nu och det är något jag känner av också, men inga järntabletter behövs. Däremot tänkte jag försöka få i mig mer järnberikad mat *duktig*. 146 slag slår lillhjärtat och hon lever om där inne som aldrig förr. Kort sagt kan jag trots vissa krämpor inte klaga mycket 


2011-05-03 09:32:46

Tisdag

Idag går jag in i v.29! (mer om det i ett annat inlägg) Helt sjukt att det snart är dags för ett nytt tio-tal, att vara gravid i 30-någonting känns som en milstolpe :)

Igår följde jag med mamma en sväng på stan, fick jätte söta saker till ärtan som jag också tänkte visa i ett annat inlägg ihop med det vi fick av Victors faster. Följde iaf med mamma upp på jobbet hennes en sväng innan jag åkte hem. Fick en rundtur på förlossningen och hon visade grejerna i salarna m.m. Så fräscht! Ser knappt ut som ett sjukhus :) Lite konstigt dock att jag aldrig riktigt sett salarna med tanke på hur länge hon jobbat där, men man har väl inte varit intresserad förrens nu ;)

Idag är det full rulle igen. Egentligen har vi tvättstuga nu 10 men Victor är en ängel även denna gång och går själv  Sen ska jag på rutinkoll hos barnmorskan vid 2-tiden och vid 5-tiden är det föräldraträff. Så är nog inte hemma förrän 8 ikväll någongång.

Det var de! Ha en bra tisdag ♥

2011-05-02 20:43:51

Bloggsvar

I menyn finns numera en ruta från bloggsvar där man kan ställa en fråga om man har en sådan. Mycket smidigare än att fråga i kommentarsfältet + att jag kan hålla koll ifall jag svarat eller inte ;)

2011-05-01 11:11:39

Första maj

Idag är det segt, fastän jag (självklart!) var nykter igår. Kom i säng relativt tidigt också så jag tycker att jag borde vara pigg och alert, men icke..

Nåja, tänkte försöka bli lite piggare med kaffe och lite frukost. Glömde förövrigt kameran igår också så det blir ett bildfattigt inlägg. Vi var iaf på kalas i början på kvällen hos Victors kusin som fyllde 15, och vi träffade våran blivande svärson ;) Jätte söt liten kille på 3 månader! Så man längtar efter sin egen när man ser så små söta bebisar :) men nu är det inte så långt kvar! 86 dagar..