2011-04-28 20:21:40

Kvällsmys


En "efter-påsk-present" som jag fick av mamma idag. Påskägg + tidning.

De ovan + en latte satt fint det en torsdags kväll som denna :) Men det var inte ostört jag fick läsa tidningen, jösses vad bebis har varit aktiv idag! Eller så är det bara så att jag kan känna minsta rörelse hon gör nu förtiden. Märkte förut att dom små fossingarna (eller kanske är det händer) börjar nå revbenen när jag sitter ner, så snart får hon väl in en fullträff som heter duga ;) Men det gör faktiskt ingenting, det betyder bara att våran prinsessa växer ♥

2011-04-28 11:53:12

Torsdag



Idag är jag inte lika bitter, tack och lov ;) Dessutom har jag världens bästa sambo som tog all tvätt själv och gick och tvättade - guldvärt! Förövrigt så är det kanon väder idag som tillsynes :) Man kan verkligen inte tro att det bara är april ännu, ser ut som sommar! Underbart :) (Fick med nya lampan på bild också, den runda vita)

Får se vad dagen bjuder på, vädret är ju på vår sida så det är nog inte omöjligt att vi håller oss utomhus :)
Ha en trevlig dag i finvädret!

2011-04-27 22:21:42

Uppe på övertid

Då börjar denna onsdag lida mot sitt slut. Vi lyckades åtminstone med dagens mål: Hitta cykel åt Victor, så nu är han glad och nöjd :) En som är mindre glad och nöjd är jag. Vet inte om det är hormonerna som spökar eller om staden kryllar av jubelidioter.. Börjar med att en ärthjärna vägrar betala och vägrar kliva av bussen (han påstår att hans kvitto skulle vara giltigt medans chauffören säger tvärtom) så vi blir sittandes i en kvart innan bussen åker. Sen när vi kommer hem så sitter våra favoritgrannar(ironi) under på sin balkong och grillar med kol. Som man inte får. = Våran lägenhet stinker rök.

Nååååja, jag ska inte vara någon bitterfitta, men det är svårt många gånger :) Nu strax blir det sängen så man orkar med tvättstuga imorgon. Adjökens!

2011-04-27 10:15:46

Onsdag

Startar dagen med vad som just nu känns som världens godaste mackor + kaffe

Ser ut att bli riktigt fint väder idag, så hoppas att det håller i sig resten av dagen också :) Jag och Victor tänkte bege oss ut på jakt efter en cykel åt honom som han har tjatat efter nu ett tag, så hoppas vi hittar någon så pappa blir glad :)

Hoppas fler har en lika solig och skön dag!

2011-04-26 23:13:15

Små ändringar

Har gjort några små ändringar i designen som ni kanske ser (annars uppdatera sidan). Dock verkar inte alla ändringar i kodmallen vilja synas? Nåja, det kommer väl upp så småningom. Är inte helt färdig och sitter och pillar lite då och då, men ser något knas ut så vet ni varför ;)

Nu ska jag hinka i mig några liter vatten (dötörstig efter all salt mat som åkt ner idag) och sen lägga mig och drömma mig bort ett par timmar. På tal om drömmar så har jag börjat drömt så sjukt mycket nu :s Skulle inte påstå att det är mardrömmar men nästan alla drömmar ger någon slags känsla av obehag, så tacka vettja att vakna 3 - 4 ggr för att gå på toa ;) (Har drömt allt ifrån att en yxmördare stått och försökt komma in igenom ytterdörren till att bli jagad av troll :p)

Godnatt!

2011-04-26 19:34:32

Vardagslyx

Efter en heldag på IKEA/Birsta så passade jag och Victor på att varva ner lite och avnjuta en varsin latte i solen på balkongen. Det är vardagslyx det 

Från ikea fick vi med oss mestadels småsaker, men vi köpte även ett tvättställsunderskåp(?) till badrummet. Som jag nämnt förut så är förvaring något vi måste skaffa mer av. Sen var det saker som kruka, lampa, grytlappar och sånt som slank ner också. Jag vet inte hur länge jag velat haft en vit "knubbig" lampa så nu passade vi på. Nöjd tjej!

Ska ta och varva ner och slappa resten av kvällen nu. Känner att man inte är lika spänstig längre när det kommer till att fara runt en hel dag ;) Det är fortfarande bäckenet som inte vill sammarbeta, ska nog prata med barnmorskan nästa vecka och kanske testa på ett stödbälte. Vore ju inte så trevligt att gå runt som en 90-åring resten av sommaren ;p

2011-04-26 18:09:21

Vecka 28

Mamma:
Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Bebis:
Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Egna tankar:
Ännu en ny vecka, har inte hänt så jätte mycket. Hon växer så det knakar och att sparka på mammas blåsa är en populär aktivitet där inne. Får lättare halsbränna nu också, räcker oftast med att hon bökar runt så kommer det. Blä! Tur nog så är det en relativ mild halsbränna så jag överlever :) 91 dagar kvar idag ♥

2011-04-24 15:04:28

Aprilväder


Kort tagna med iPhone-kameran

Anledningen till min bloggfrånvaro kan sammanfattas rätt bra med ovanstående bilder. Man vill helt enkelt inte sitta inne när dagarna ser ut såhär :) Så otroligt skönt väder! Lite små kyligt i skuggan men i solen steker det på riktigt bra. Tummen upp för det!

Väder ser likadant just nu så vi ska snart bege oss ut igen tänkte vi.
Ha en fortsatt trevlig påsk alla ♥

2011-04-21 17:01:11

Påsk fint


Eftersom förmiddagen bjöd på sol passade jag och Victor på att gå en promenad och plocka lite påskris. Så nu är det färgglatt och påskfint i vårat kök :)

Har inte så mycket att skriva för tillfället, värken i svanskotan är fortfarande kvar och det känns verkligen att det börjar bli tyngre nu. Inbillar mig att fötterna har börjat bli svullna också men jag hoppas bara det är en inbillning annars vet jag någon som kommer gnälla i sommar ;p I vilket fall så ser jag till att vara ute och gå minst 30 min varje dag och hittills har vi varit väldigt duktiga med det. Det gör ont men det är nödvändigt.

Nu ska jag strax börja med maten (hemmagjord potatismos + fiskpinnar) och sedan ikväll ska jag parkera arslet i soffan och inte resa mig mer än nödvändigt :)

Glad Påsk på er alla!

2011-04-19 14:11:55

Påskpresent från farmor



Den här otroligt fina ramen fick Ärtan av sin farmor i påskpresent idag. Hur fin som helst! I dom två cirklarna ska man skriva in när hon är född och längd/vikt. Söt bebis i ramen följde med men h*n får passa sig när våran skönhet är född ;)

(Sidan jag har mina stora bilder på, bakgrunden t ex, ligger nere så därför ser min blogg naken ut förtillfället)

2011-04-19 10:06:03

Vecka 27



Mamma:

Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer. Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen. Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Bebis:
Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont. Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Egna tankar:
Svanskotan är fortfarande ett problem, men förutom det så rullar det på :) Lillärtan (som inte är så liten längre) har sina dagliga rutiner med rörelser och förutom när hon får in någon träff på blåsan så är det bara mysigt. Märks att det inte är lika mycket utrymme där inne längre. 98 dagar kvar!


2011-04-19 09:40:24

Svar

Tänkte svara på en anonym kommentar som trillade in i inlägget nedanför om varför vi inte gick ut om det lät som hon höll på att dö.

Med tanke på vad det är för tok och idioter som ibland vistas i det här området på helgerna så ville ingen av oss gå ut i trappen. Sen att det var en tjej som skrek tycker jag inte har någon betydelse, hon skulle lika gärna kunna vara våldsam och beväpnad som vilken man som helst. Och springer det någon som ringer på dörrar och rycker i handtag/brevinkast mitt i natten så gör man rätt i att ringa polisen istället för att gå ut själv. Att det lät som hon höll på att dö är bara ett uttryck, dvs hon skrek halsen av sig och slog i räcken/stampade i golvet.

Och en liten tankeställare: Vi säger att Victor hade gått ut och den här otroligt berusade tjejen hade flygit på honom så han hade fått försvara sig. Vem tror du hade åkt dit på det? En berusad tjej i 20-års åldern eller Victor?

Så nu vet du "Emma" eller "Sophie" eller vad du heter, samma IP-adress olika namn så man blir lite förvirrad :)

2011-04-17 13:14:54

100 dagar

Idag kära vänner är det "endast" 100 dagar kvar tills de beräknade förlossningsdatumet! Imorgon är det alltså tvåsiffrigt.. rätt sjukt egentligen :) Kändes som någon vecka sedan som det hade gått 100 dagar och nu är det så många kvar. Vi längtar!

Något mindre roligt dock var att jag vaknade av att det ringde på dörren 04.23 inatt. Vaknade med världens ryck för ringklockan låter förjävligt, väckte Victor och det ringde på en gång till och sen tog personen antingen i dörrhandtaget eller brevinkastet. Victor smög upp och tittade men då var personen på dom andra dörrarna och ringde och gick sedan (vad vi trodde) ner och ut. När vi försökte somna om kommer världens vrål från trappen, det var en tjej som skrek som om kniven satt i henne! Jag trodde allvarligt att det var en höggravid kvinna som skulle föda, hon skrek och skrek och skrek och ingen annan granne reagerade så jag ringde polisen. Det visade sig när polisen kom att det var en kraftigt berusad tjej i min ålder som fick följa med dom. Vi stog och spanade från fönstret och den där stackars tjejen kunde knappt stå på benen själv. Skönt dock att hon omhändetogs, ingen av oss vågade gå ner i trappen när hon skrek, lät som stackarn höll på att dö.

Nåja, det var helgens drama det.
Nu snart ska vi gå ut igen i solen, så skönt att det börjat bli någolunda varmt om dagarna :)

2011-04-16 15:50:29

Bildbomb från idag


2011-04-16 15:37:02

Vår!

Nu vågar jag nog säga att våren faktiskt har kommit! Vi har varit nere på stranden sedan tidigt imore och snoken har fått sig lite färg :) Tog massa kort som jag tänkte rensa bland nu och lägga upp i ett inlägg strax.

Sedan blir det ett lååångt bad (luktar korv och rök, haha) och kanske någon lätt middag.
Gud vad jag trivs dagar som dessa :)

2011-04-13 22:48:24

Världens mjukaste filt!


Den här filten (+ påslakanset) beställdes som sagt för någon vecka sedan men har inte fått fingrarna ur och tagit kort. Det är utan att överdriva den mjukaste filt jag någonsin lagt händerna på! Och så söt! Tror nog att bebis kommer gosa gott i den här 

Påslakansetet är också nalle puh men tänkte att jag visar det när vi fått hem spjälsängen o bäddat i den :)

2011-04-12 13:38:19

Vecka 26

Mamma:
6 cm ovanför naveln kan du känna livmodern som är mellan 24 och 27 cm från blygdbenet till toppen. Viktökningen är omkring 7 och 10 kg. Du kan bli trött i ryggen, känna av trötthet, kramp i benen, tryck mot bäckenet och du kan bli varm och svettig.

Bebis:
Nu väger bebisen ungefär 850 g och är 23 cm lång mellan huvud och stjärt. Från vecka 24 kan bebisen höra ljud, inne i livmodern kan ljudnivån bli så hög som 80 decibel. Det är lika mycket som på en livligt trafikerad gata.

Egna tankar:
+ 6 kilo sist jag var hos barnmorskan (förra veckan) så än så länge är det inte så farligt, men jag känner hur jobbigare saker är så jag tänkte försöka att inte gå upp allt för många kilon till. Som jag skrev innan har jag fått sjukt ont i svanskotan och idag är det värre.. Men fortfarande ingen smärta som gör att det ens känns i närheten som inte värt det. Jag skulle kunna ha 100ggr ondare och det hade fortfarande varit värt det :) Ärtan där inne lever om för fullt och igår hade stackarn hicka! Men efter lite gnuggandes gick det över :)

Så kort sagt börjar det känns nu att man snart gått 7 månader, men alla krampor i världen är värd att utstå bara de lilla livet inne i magen mår bra


2011-04-11 22:12:23

Måndag

Ny vecka var det igen då. Dagarna flyger fram och imorgon går vi in i en ny graviditetsvecka igen. Känns som att jag går in i ny vecka varje dag, haha! Ändå så tycker jag att det känns som en evighet innan våran prinsessa kommer till oss :)

Senaste veckan har vi köpt och fått sååå mycket saker till det lilla livet och jag skulle vilja ta kort och visa allt, men jag insåg att det var ett projekt i sig så jag delar nog upp det och visar lite i taget. Men något jag blev extra glad över var det fina babygymet vi fick helt gratis av en bekant till svärmor! (Fick massa saker men mycket kommer inte användas än på några månader). Det är ett mörkblått laban-gym och jag tror att lilla Ärtan kommer uppskatta det :)

Annars så måste jag bara tillägga att bloggen blir lite lidande för tillfället, jag har så sjuuukt ont i svanskotan och har haft det ett par dagar bakåt. Finns inte en möjlighet att jag kan sitta någon längre tid på en o samma plats och när jag väl slår ner arslet framför datorn blir jag upptagen med att läsa andras bloggar :) Får hoppas det ger med sig snart, annars är det väl sittring som gäller för mig ;)


Bifogar en bild på babygymet jag hittade på google, så fint!

2011-04-10 21:53:56

Avslutar veckan med..



2011-04-10 14:41:19

Svar på kommentar



Tänkte jag skulle svara på den här kommentaren eftersom det fanns önskan om det :)

Först när jag läste kommentaren tänkte jag "Vadå unga föräldrar?" innan jag insåg att jag och Victor är nog rätt unga ändå om man ser det ur perspektivet skaffa barn. Som det ser ut idag verkar det inte vara "normalt" att få barn förrän man är 30+, berest, jobbat sig upp i karriären osv..

Men till saken då - Jag ser jätte mycket fram emot familjelivet som väntar! Det här med "leva livet" innan man får barn tycker jag är ett sådant luddigt begrepp. Är det verkligen att leva livet att festa varje helg, vara dyngrak och ligga bakfull en hel dag? Eller måste man resa jorden runt ensam och se allt för att anse att man lever livet? Eller lever man livet när man får vara med och se utveckligen av sitt barn och vara en stor del av en liten människas liv? Leva livet är ett stort begrepp och för varje enskild människa har det sin egna betydelse. För mig börjar livet nu! Nu ska jag tillsammans med min älskade sambo få en större roll i livet, vi ska bli föräldrar. Allt jag har gjort innan har inte känts i närheten så betydelsefullt och stort som just detta :)

Sen när det kommer till begränsningar, självklart kommer det begränsningar med ett barn. Vare sig man vill eller inte måste man växa upp och ta ansvar. Nu är det inte längre en själv som man har att tänka på utan en liten individ som ännu inte kan klara sig själv. Men helt ärligt så kan jag inte tänka mig att jag kommer känna mig begränsad överhuvudtaget. Jag är klar med min utbildning och kommer återgå efter mammaledigheten till jobb, så på den biten känner jag ingen begränsning :) Att inte kunna gå ut en helg och vara "fri" känner jag inte heller kommer vara något problem eftersom jag inte är så som person. Egentid kanske inte kommer vara prio1 längre, men o andra sidan är vi två stycken och det kommer självklart underlätta mycket också :)

Så kort sagt ser jag absolut inga problem att vara ung och bli föräldrer, inte om man ser det utifrån mig och Victor. Sedan om man känner sig tveksam att bli bunden och inte tycker att man "levt livet" klart så är det givetvis klokt att vänta. Men vi kommer börja leva våra liv nu med våran lilla prinsessa :)

Blev ett långt svar nu men jag hoppas att du fick svar på dina frågor :)

(Måste bara poängtera innan någon tar illa vid sig - jag ser det absolut inte som något dåligt att folk väljer att vänta för att dom har andra värderingar än vad jag har. Alla är vi olika och tur är väl det!)

2011-04-07 17:08:53

Stan

Precis hemkommen efter en heldag på stan, känns som vi har handlat något i exakt varenda affär som finns. Iaf om man ska dömma utifrån alla påsar :p Ska slappa ett tag så kanske jag orkar lägga upp bilder sen på lite av det som shoppats. Självklart blev det ju en hel del till bebisen men mamma och pappa fick också lite grejer :)

Tack förresten för alla namnförslag i inlägget nedan! Fortsätt gärna komma med fler om ni har :)

2011-04-05 21:44:03

Namnförslag!

Jag och Victor har så otroligt svårt att komma överens om ett flicknamn till bebisen, min favorit går inte hem hos honom och vice versa. Just nu röstar jag på Mira och han på Wilma, men vi skulle behöva fler förslag på namn!

Så droppa gärna 3 - 5 flicknamn bland kommentarerna så blir vi glada :)

2011-04-05 16:07:14

Vecka 25 och BM-träff

Idag går jag in i 25:e graviditetsveckan! Tiden emellan v.20 och v.24 kändes lite halvsegt men nu känns det som att veckorna börjar springa iväg igen. Ingenting mig emot, jag längtar så otroligt mycket efter vårat lilla mirakel 

Var hos barnmorskan idag också och allt såg bra ut. Bra socker, blodvärde o hela baletten så jag slipper järntillskott! Gött :D Sen skulle hon försöka lyssna på ärtans hjärta och det var lättare sagt än gjort ;) Bebisen har en rejäl aktiv dag idag så självklart skulle hon sparka på apparaten och flytta runt hela tiden. Men 140 slag/minuten slog lillhjärtat iaf 

2011-04-04 14:19:19

Nya skötväskan


Snabb leverans var det! Tror jag beställde den i torsdags kväll?
Lite svårt att få en rättvis färg på bild, men den är mörkgrå med ljusblåa streck - exakt samma färger som på vagnen. Faktum är att dom ljusblåa strecken såg identiska ut :) Kanske lite svårt att se på andra bilden men det är 2 stora fack + 2 mindre innuti väskan. Sen är det flera fack utanpå plus ett stort där bak som det ligger en skötbädd i. Jag kunde inte vara mer än nöjd! :D

Bloggen har hamnat lite på sidan om just nu för jag har drabbats av någon slags städmani! Började rensa skåpen i köket igår och gud vet vad. Känner behovet idag också av att städa mera men det får jag ta sedan, först ska vi över till mami en sväng.

Imorgon kommer påslakanet + filten jag beställde också! :)

--
Just ja, glömde berätta att det skedde en liten olycka i badrummet nu i helgen. Victor var lite snabb i skåpen och ut for en parfymflaska som krossade porslinet på toaletten. KLIRR lät det och jag trodde det var hela handfatet som gick ;) Felanmälan är iaf kontaktad och jag hoppas dom byter hela toaletten :)

2011-04-02 18:52:53

Städat var det här!



Min dataplats fick sig en städomgång idag också, innan var det K A O S.

2011-04-02 18:28:35

Promenad/lek nere vid stranden




Trots att vädret inte varit det bästa idag så tog Jag och Victor tillsammans med syster och hennes son en promenad ner till stranden. Tur nog så var det ändå skönt ute fastän solen höll sig borta 

Innan det så har vi varit riktigt effektiva, städade ur källarförrådet och rensade bland alla kartonger och så passade vi på att bära ner lite av det vi har städat undan här hemma dom senaste dagarna. Börjar bli ordning nu men fortfarande en del kvar, men det kommer en dag imorgon också ;)

2011-04-01 14:44:53

Städ-dag!

Fastän det är första april är detta inget skämt - Jag och Victor har en städ-dag! Linneskåpet har fått sig en omgång, vi hade säkert 30 st olika påslakan respektive örngott m.m som vi aldrig använt så det fick åka. Nu har vi istället 3 st uppsättningar och det räcker gott och väl. Sängen blev nybäddad i samma veva och hör och häpna; Båda våra täcken och våra kuddar matchar varandra!

Vi insåg ganska snabbt för ett tag sedan att om det ska kunna bo en till människa i denna lägenhet måste vi börja rensa massa saker. Vi har knappt plats åt våra egna grejer som det ser ut i dagsläget ;p Så nu ryker halva lägenheten känns det som. Vårstädning med andra ord 

Nu blir det en sväng till affären och sedan ska vi fortsätta. Lär ju aldrig bli klar idag men så mycket som möjligt ska vi försöka hinna med åtminstone. Kanske vi unnar oss lite fredagsmys ikväll om vi är duktiga nog ;) Ha en trevlig helg!