2011-06-30 22:03:23

Blir så less!

Vi måste ha fått dom mest IQbefriade grannarna i världshistorien! I vintras brukade kärringen ligga och SKRIKA på nätterna eller så bråkade dom dagligen. Sen nu till sommaren har dom fått för sig att det är okej att dom sitter och grillar på sin balkong med en kolgrill. Jag har redan ringt och klagat innan till störningsjouren så dom varit här och sagt till dom, men likt fan ändå tände dom grilljäveln ikväll! Och ännu en gång kom dom och sa till dom, så när dom sedan åkt stod fanskapet på balkongen och skrek o svor något i stil med "fan granne". Lyssnade inte så noga.

Nä, imorgon blir det ett bittert samtal till hyresvärden. Bitterfitta som jag är ska jag även klaga på ungarna som skjuter hårda fotbollar på vårat vardagsrumsfönster så vi håller på att få en hjärtinfarkt varje gång! Känner mig som en sur, bitter gammal kärring som bara klagar men någon måtta får det vara. Speciellt när vi snart har en till person förutom oss att tänka på.

Det var kvällens bittra inlägg de! Nu ska jag snart hoppa i säng och hoppas att jag blir en trevligare människa imorgon ;)

2011-06-29 12:27:09

Svettigt

Sommar och värme i all ära, men nu trivs jag då inte med att det är så sjukt varmt :/ Jag svullnar likt en ballong och för att inte tala om hur mycket jag svettas. Pheuw! Kan ju inte neka att jag får lite dåligt samvete att sitta inne en dag som denna, men just nu känns det som de enda vettiga alternativet. 

För att fördriva lite tid har jag laddat ner den nyaste säsongen av 16 and pregnant. Bra tidsfördriv men tyvärr får det mig att längta ännu mer efter våran bebis ;p Ge mig all smärta i världen bara vi får träffa våran älskade skatt! (Kommer säkerligen hata mig själv för att någonsin önskat mig smärtan när det är som intensivast ;p)

Ska nog värma lite lunch nu och kolla på ett till avsnitt. Blir nog en väldigt lugn dag idag, som höggravid har jag numera fått lära mig att kroppen alltid har rätt och det gör ingen nytta att trotsa den :p

Hur upplever ni andra gravida/höggravida denna värme? Överlever ni? :)

2011-06-28 17:46:17

Cravings



Detta ska jag trycka i mig nu tänkte jag. Varenda en! Mmmmmmmmmmmm..!

2011-06-28 08:30:00

Vecka 37


Mamma:
Livmoderns mått kan vara detsamma som förra veckan. Det kan även vara mindre eftersom att bebisen sjunker mer och mer. Men är du förstagångsföderska kan ditt magmått vara 33 till 36 cm. Försök vila nu inför förlossningen varje dag när du kan för sen kommer du bara få göra det när bebisen vill.

Bebis:
Bebisen väger nu nästan 3 kg och är 47 cm lång. De flesta bebisar har vänt sig med huvudet neråt nu. Om den inte har gjort det brukar man försöka vända bebisen. Den tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Lungorna är det sista av bebisens organ som mognar.

Egna tankar:
Fick jag bestämma så skulle hon mer än gärna få komma ut nu! Svullen och trött med knappt någon energi till att göra något. Egentligen ska man väl inte klaga när man tänker på dom stackrarna som går över tiden med 2 veckor.

Ska till BM nästa måndag och kolla hur hon ligger, om hon lagt sig med huvudet neråt eller om hon fortfarande envisas med att ligga på tvären. Hoppas såklart att hon lyssnade på sin pappa förra veckan och vände sig :) Är inte så speciellt sugen på snitt om jag ska vara ärlig.
28 dagar kvar!

2011-06-28 07:46:06

Skev mage


Ibland undrar jag hur bebis där inne egentligen ligger :)
Hon bökar runt och trycker upp diverse kroppsdelar så min mage får titt som tätt en väldigt rolig form! Nu skulle jag gissa att det är en liten bebisrumpa som ligger upptryckt på sidan, eller låg. För det gäller att vara snabb med kameran, 2 sek efter bökade hon till igen och "knölen" hamnade på ett annat ställe. Tokfia! Kom ut nu istället;)

2011-06-27 19:19:02

Jag tar det här med att äta för två..


.. lite väl bokstavligt.
Men gott va're!

2011-06-27 09:29:38

Måndagslista



Jag har världens bästa sambo som det inte finns ord till hur mycket jag älskar!
Det är "bara" 29 dagar kvar till lillfisens beräknade födsel
 Jag hittade denna inspirerande "utmaning"
Solen lyser och inte ett enda moln på himmelen
 Jag har bara trevliga läsare på bloggen som alltid är så gulliga med kommentarer
Imorgon går jag in i v.37
Jag har energi att städa lite idag
Victor fick sluta tidigare idag
 Det just är måndag och veckan är full med möjligheter!

(Läs mer om måndagslistan hos Jenny)

2011-06-27 08:29:42

Bökfia


Det bökas om för fullt dagligen inne i magen och igår var hon verkligen extrem! Tyvärr kom jag på att filma alldeles för sent så hon hann lugna ner sig, men man ser iallafall lite av hur hon brukar böka omkring där inne.

Var likadant för en stund sedan men nu verkar hon ha lagt sig till ro. Ska försöka komma ihåg att filma tidigare nästa gång hon börjar, skev mage är bara förnamnet på vad hon ger mig ;)

(Kan ni inte se genom bloggen finns länk HÄR)

2011-06-26 22:27:34

Slut på veckan

Nu börjar denna söndag lida mot sitt slut, och det mest chockerande i hela historien är att ben&jerrys står orörd i frysen! Jag är inte ens lite sugen :s Tänk vad konstig man kan bli av att vara gravid ;)

Däremot har jag varit en snäll sambo och lagat mat nu på kvällskvisten så mitt älskade hjärta har matlådor att ta med sig på sitt nya ställe! Han är som sagt klar med sina studier och de inte så långa sommarlovet är slut och imorgon är det dags att börja slita 7 - 16. Vad ska jag hitta på dagarna långa som är van att han går halvdagar?! Frågar jag Victor så föreslår han nog städning/diskning.. Ptja, kanske kan offra mig om rastlösheten slår in :D

Lite slösurf och sen är det dags att inta sängläge :)



2011-06-26 19:10:22

Dunderklumpens syster



Såhär ser mina fötter ut vissa kvällar. Vackert va? :) Stramar som satan när man går. Kolla bara tårna?! Ser ut som små tjocka prinskorvar, hahah! Kan inget annat än skratta faktiskt ;) Tur nog så var det där häromdagen och ikväll är dom inte så jätte svullna faktiskt.

Jag har gått och tänkt på stödstrumpor men nu känns det som att det är en onödig utgift när vi snart är i mål, så om det inte blir värre än såhär överlever jag nog. Skönt nog så går det alltid över tills dagen efter :)

2011-06-26 17:18:17

Söndagsmys och 30 dagar kvar



Glad midsommar i efterskott! ;) Jag är verkligen seg nu med uppdateringar. Ungefär lika seg som jag är själv om dagarna. Kan lova att det börjar bli lite tröttsamt att vara gravid nu, känner mig smidig som en strandad sjöko och undviker gärna att anstränga mig i onödan ;(

Ikväll blir det inte många knop gjorda. Har en ben&jerrys i frysen (se bild) som väntar på mig tills ikväll. Ska först bearbeta paltkoman jag dragit på mig och läsa ikapp lite bloggar som jag missat under helgen.

Idag är det precis en månad kvar! 30 dagar..
Älskade barn, det gör ingenting om du väljer att komma lite tidigare <3

2011-06-25 20:10:46

Ny layout/design



(Ibland kan det krävas att man trycker F5 flera gånger)
(cmd + r för macanvändare)

2011-06-21 14:02:24

Vecka 36, BM-besök och en tjurig bebis!



Veckorna går men ändå känns det minst lika långt kvar tills det är dags, undra när det är dags att inse att det faktiskt är rätt nära? Skippar "veckouppdateringen" denna gång, händer inte så mycket med bebis i magen nu utan det är hull som ska läggas på :)

Var hos min barnmorska tidigt imorse för rutinkoll, alla mina värden såg bra ut och utan att jag har gjort något har blodvärdet höjts från 122 till 129! Så då kan jag utesluta att det är de som gör mig så förbannat trött om dagarna. Allt var bra med bebis också MEN(!!!!) ongjäkeln har lagt sig på tvären! Hon verkar inte vilja komma ut i första taget, haha :) Så hon får 2 veckor på sig nu att vända sig själv annars blir det UL nästa gång samt vändningsförsök, och i absoluta värsta fall om dom inte lyckas vända henne så blir det snitt.. Så Victor ska få prata vett med henne när han kommer hem så hon vänder på sig :) Får jag välja vill jag ha en vaginal förlossning.

Så är det, men annars var allt bra. 149 slag slog lillhjärtat idag <3
.. och nu är det "bara" 35 dagar kvar till BF

2011-06-20 14:10:36

Dagens gåta


2011-06-20 13:53:05

Ny design?

Ännu ett bildlöst inlägg som jag egentligen ogillar att göra, men jag orkar inte ta någon random bild ur arkivet bara för att så det får bli som det blir helt enkelt :)

Det jag skulle säga var att jag är så sjukt less på designen på bloggen. Har försökt fundera ut något och klickat runt på nätet för inspiration men nada. Tänkte ändå försöka börja med något snart iaf, känner att det skulle vara på sin tid för lite nytt och fräscht. Ska även försöka vara lite mer vän med kameran min, så tråkigt att sällan ha bilder tillgodo.

Men för att komma med lite bitterhet (som jag inte vet om det har med hormonerna att göra eller om jag helt enkelt gått och blivit lite av en bitterfitta på senare dagar) - Jösses vad fantasilösa vissa bloggare är! När jag suttit och klickat runt på olika bloggar för att hitta någon slags inspiration har jag kommit över flera stycken som man så uppenbart ser vart dom hämtat sin "inspiration" ifrån. Ok med någon detalj, men att kopiera hela konceptet känns bara tråkigt. Tycker synd om bloggerskorna som suttit och gjort originella designer och någon vecka efter ser man liknande på så många andra bloggar. Jag ska väl inte komma och påstå att jag direkt har den mest originella designen, men att ta så mycket från en annan blogg skulle jag varken vilja eller ha samvete till att göra.

Så, nu har jag spytt ut min bitterhet tillräckligt :)
Ska sitta här och fundera ett tag till sen ska jag försöka hitta orken till att ta tag i disken och sedan vänta på att Victor ska sluta och komma hem. Roligare än så blir det inte ;p

2011-06-19 17:55:01

Hello Kitty..



Vet inte om jag har nämnt det innan, men jag och Hello Kitty är inte direkt bästa kompisar. Faktum är att jag nästan kan sträcka mig så långt och säga att jag avskyr den där katten?! Det är nog mest hysterin med det som gör att jag blivit så anti emot det, sen om andra gillar hello kitty bryr jag mig inte om. 

Nåja, så fort någon ser den där sabla katten numera så tänker dom på mig :p Så denna vackra burk fick jag av svärmor idag. Tackar så mycket ;) Drickan innuti var god och burken kommer bli pantad - så ingen större fara skedd! ;)

2011-06-17 12:52:50

Energilös

Åh denna trötthet! Känner mig så slut och har inte ork till mycket på dagarna. Slapp tröttheten helt i början så det är väl nu jag får igen för att jag mått så otroligt bra under graviditeten ;p Ser dessutom ut att vara fint väder ute men inte ens det ger mig energi.

Nä, ett bad på det här i hopp om att piggna till lite och sen ska jag väl försöka hjälpa Victor så mycket som möjligt med tvätten idag. Men innan jag gör något blir det ett glas samarin först. HALSBRÄNNA!

2011-06-15 13:28:18

Tidsfördriv



Framkallade som sagt en helt bunt med kort för ett tag sedan och köpte även ett fotoalbum, men det har legat och dammat tills nyligen. Så detta har varit mitt tidsfördriv dom 2 senaste regniga dagarna. Jätte kul! Sitter och småfnittrar för mig själv emellan åt bara för att jag är så rolig och skriver pratbubblor m.m till vissa bilder ;) Lättroad absolut!

2011-06-14 22:29:36

Kvällsstretching deluxe!

Jädrar anama, ikväll är det fullrulle i magen! Vart kom all kraft ifrån? I 20 min har hon konstant hållt på att sträcka på sig allt vad hon kan. Skojar inte att det känns som att hon försöker trycka sig ut för det är ett sjukt tryck neråt, och rätt som det är ser man något peta upp på sidan av magen :p

Bebisrörelser i all ära, men jag hoppas hon slutar snart för det gör faktiskt lite ont när hon pressar sig neråt så hårt som hon gör emellan åt. Och tur jag har nära till toa för blåsan hamnar i kläm lite då och då när hon utövar sin akrobatik ;p

Näe, ska snart lägga mig i sängen och försöka sova ett par timmar. Hoppas prinsessan på ärten blir nöjd då och lägger sig och sover hon också :p Våran älskade skatt <3

2011-06-14 08:30:18

Vecka 35



Mamma:
Livmodern kan kännas ungefär 15 cm ovanför naveln och livmodern är ungefär 35 cm lång. Du har antagligen ökat mellan 11 till 13 kg nu i vikt eller mer. Alla är olika och ingen graviditetet är den andra lik. Huvudsaken är att du äter rätt kost och mår bra.
Bebisen trycker överallt, du kan ha svårt att sova och sitta. Du kan känna dig irriterad. Försök hitta en sovställning som passar dig. Till exempel kan du ha en kudde mellan benen när du sover, ända från knät ner till fötterna, då hålls bäckenet parallellt. Du kan även be din partner bulla upp bakom din rygg.

Bebis:
Nu väger bebisen ungefär 2,5 kg och är 45 cm lång. Din bebis kan blinka, flytta sig, kissa, svälja fostervätska och kan även få lite hicka. Väntar du tvillingar kan din förlossning vara ganska nära nu. Många tvillingar föds redan i vecka 37.

Egna tankar:
Tycker det stämmer in ganska bra på veckorna faktiskt. Trycker överallt gör hon mycket.. och ofta.. Samtidigt som jag kan få en liten fot under revbenen känner jag huvudet eller kanske en axel som trycker ner mot ljumsken. Tror vi får en lång bebis :) Hicka gör stackarn mycket och ofta också, minst 1 gång/dag i ca 5 min i sträck. Barnmorskan sa att det antagligen blir en glupsk liten en om det hickas så mycket ;p

Nästa vecka är det en månad kvar, men ännu känns det inte nära :s Har börjat packat BB-väskan lite smått med bebissaker och skrivit lista på resten som ska med sedan. Men även det känns som jag har all världens tid på mig att göra :p

42 dagar kvar idag, men du får gärna titta ut lite tidigare älskade bebis <3

2011-06-12 09:42:31

BASTU!!

Som ni märker blir bloggen (och datorn i största allmänhet) lidande när man är så bortskämd med strålande sol och extrem värme varje dag. Kan inte minnas sist det var sådant bra väder i början på juni? Skönt är det, iaf på dagen..

.. men! Jo, jag måste ju faktiskt klaga också :p Jag blir GALEN på att vakna blöt i svett varje morgon! + flera gånger om natten. Helt sjukt vad varmt det är i lägenheten och det spelar ingen roll att alla fönster står öppna jag vaknar ändå flera gånger av att kudden är blöt av svett. BLÄ!

Snart är det dags för en iskall dusch och sen får vi se vad dagen bjuder på. Vara kvar i lägenheten känns inte så speciellt aktuellt just nu.. Hoppas ni får en skön (och sval ;p) söndag!

2011-06-09 21:58:26

En hel dag ute och en skållad råtta senare


Svärmors hemmagjorda sallad med skinka och/eller tonfisk - mums!

Tror vi varit ute nästan hela dagen idag med undantag från små korta pauser inne. Riktigt härligt väder har det varit hela dagen utan ett enda moln! Dock har det sitt pris, när vi gick in för kvällen insåg jag att jag faktiskt hade bränt mig lite, och nu känner jag mig mycket likt en skållad råtta :) Jag har dock märkt att jag tål solen mycket bättre nu under graviditeten :s Förr fick jag lätt soleksem på t ex händerna men nu får jag färg nästan direkt istället - de gillas!

Till middag satt vi alla ute och mumsade god sallad och drack hinkvis med vatten (tror jag fick i mig minst 3 liter under tiden vi var ute). Sköna tider! Nu blir det dock strax sängen, har varit så trött och slö dom senaste dagarna vilket iofs är rätt så självklart. Massa värme + en livlig bebis där inne, klart kroppen behöver vila ;p 

47 dagar kvar idag!

2011-06-09 14:24:17

Strålande väder!

Så bortskämd vi varit nu med vädret dom senaste dagarna! Suttit ute sen tidigt imorse och bara njutit av vädret, men jag kände att jag behöver nog lite skugga så passade på att smita in en liten stund.

Och så måste jag vara gnälla av mig lite.. Grannar från helvetet är vad vi har! Vaknade efter 12 inatt av Victor som sa att grannarna grillade på balkongen, och när jag kommit ur zombie stadiet kände jag det också. STANK tändvätska och kol i hela vårat sovrum och det är inte första gången dom grillar.. Innan har jag knappt brytt mig utan bara muttrat för mig själv men nu jäklar tog de priset. Ringde störningsjouren som kom på engång och skällde ut dom, så dom släckte tillslut. Men vad gör dom när bilen hade åkt? Jo försöker tända igen! Men tror inte dom lyckades så kort efter stängde dom och gick in..

GAH, blir så jävla förbannad på sådant pantat folk. Mitt i natten dessutom? Tänk om ärtan hade varit ute nu, stackarn hade ju fått astma av all rök o tändvätskelukt som kom in.. Nä, reta en (snart) höggravid "kvinna" är inte att rekomendera ;p Och grillar dom en gång till så kommer mitt blodtryck höjas till skyarna av ilska..

2011-06-07 13:18:07

Vecka 34



Mamma:
Livmoderns mått är från blygdbenet till toppen ca 32 till 34 cm. Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Din navel kan stå utåt och en hormonrand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig andfådd eller har en obehaglig känsla under revbenen.

Bebis:

Bebisen väger ca 2250 g och är 44 cm. Nu är alla inre organ helt färdiga och klara inför förlossningen. Bebisen lungor behöver lite mer tid för att klara av omställningen från vatten till luft. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt.

Egna tankar:
Foglossningen har bivit lindrigare, hallelujah! Visst känns det men inte i närheten så ont som förut. Men när en sak försvinner uppkommer en annan ;) Sammandragningar som börjat kännas lite i ryggen, antar att det är början på förvärkar. Andfådd och obehaglig känsla under revbenen kan jag inget annat än att hålla med om, men det dröjer väl inte länge innan hon fixerar sig så jag kan andas fritt igen :) Tror hon är på G' att göra det, har känt tryck och ilningar ner i bäckenet senaste dagarna.

Annars kan jag faktiskt inte klaga! Visst det är varmt och fötterna svullnar upp, men det är sommar och sol och snart har vi världens vackraste bebis hos oss <3 49 dagar kvar..



2011-06-06 11:59:34

50 dagar kvar



Idag är det 50 dagar kvar tills ärtan är beräknad! Från 100 till 50 har det gått i raketfart, så jag hoppas att det går lika fort de sista 50 dagarna som är kvar! Och så hoppas jag att hon kommer före eller på beräknad dag ;p (Önska kan man alltid)

Blåser lite småkallt idag, men vi har ändå tänkt att grilla. Tror dom flesta är nere på stan idag och "firar" men det har jag varken ork eller lust till. Sitter så mycket hellre hemma i lugnet och äter gomat med världens bästa Victor :)

Hoppas ni får en trevlig dag idag!

2011-06-04 20:05:57

Victor som liten <3


2011-06-04 19:45:45

Slappa dagar


Vilket härligt sommarväder det har varit nu dom senaste dagarna fastän det blåst helt galet mycket :s Ett riktigt sommartecken är när man kan gå barbent på kvällarna utan att frysa :) Och så myggbetten dagen efter.. Men vad vore en sommar utan sönderbitna fötter/ben :p

Igår gick vi ner ett gäng på stranden och grillade dögott kött (+ potatissallad, sallad m.m). Även om vi inte gjorde så mycket var det riktigt trevligt ändå. Måste vara bland de bästa med somrarna, slappa kvällar utomhus :)

Annars är det lika slappt som vanligt. Gör inte så mycket om dagarna, går mest runt och njuter av tillvaron och längtar efter lillfisen såå mycket. Tänk, nästa månad är hon beräknad! Det går så fort men samtidigt så sakta. Så många bloggar jag följer som fått sina små nu, lagomt avis ;D Men snart är det våran tur också :)

52 dagar kvar idag!

2011-06-01 21:33:51

Update

Tänkte slänga in en liten uppdatering så ni inte tror att jag har gått i ide ;)
Jag och bebis mår bra, men dagarna ser likadana ut så det skulle bara bli massa trams om jag försökte uppdatera oftare. Har börjat fyllt i "boken om mig" till bebis och vi har även köpt ett fotoalbum så nu kan alla 100 kort vi framkallat åka in. Skönt att ha något att pyssla med när man blir rastlös :)

Vi har även införskaffat en jätte flashig skrivare med scanner och kopiator i ett, så nu har vi ett litet projekt att pyssla med: Scanna in massa, massa kort! Blir att göra förstoringar så småningom så vi har lite tavlor att sätta upp :) Tänk att allt sånt här blev så otroligt mycket roligare när det snart kommer en liten bebis.

Nä, det var det. Nu ska jag inte babbla på mer utan göra mig macka med philadelphia ost och ett stooort glas oboy (mitt måste-ha-begär sen några veckor tillbaka). Mums :)