2011-12-31 10:54:21

Tips!



Jag har alltid svårt att komma på något när någon frågar vad jag önskar mig i födelsedagspresent, så för att underlätta lite för mina nära och kära har jag satt ihop några tips. Men jag gillar överraskningar också.. ;)

2011-12-31 09:28:22

Mitt i kaoset :)


2011-12-31 09:12:09

Årets sista dag



Åh hej älskade iMac! Det var längesedan :) Kan inte riktigt minnas sist jag bloggade på min stationära, har ju varit en så otroligt snäll sambo och lånat ut min dator till Victor eftersom hans pajade och jag har kunnat gjort allt jag brukar på mobilen/minilaptopen, men igår hämtade vi ut en sprillans ny åt honom. Och justja! Felicia kan ju underhålla sig länge nu i sin gåstol, så jag har massa tid lite då och då att göra saker, sååååå underbart! Har plockat upp lite lådor nu på morgonen men det är ändå typ 1000 kvar känns det som. Men det börjar ta sig :D

Vad ska ni alla göra för roligt på nyår då? Själv ska vi iväg på nyårsmiddag hos svärmor men efter det blir det bara lugnt och mys för min och Felicias del :) Kanske tar mig ann en låda eller två också ;)

Medans Felicia sitter i gåstolen och kikar på disneydags ska jag passa på att läsa ikapp lite bloggar.
Gott nytt år på er!

2011-12-30 19:41:53

Lugnet!



Ligger i sängen med mysstrumporna på och läser en bok. Felicia ligger brevid mig och snarkar (stackarn är förkyld). Det är så lugnt och tyst i den här lägenheten, inga grannar som lever om dygnet runt. Guuud vad jag trivs!

Igår flyttade vi över allting och tillbringade första natten i nya lägenheten. Förutom att värmen inte hade kommit igång riktigt så var det helt underbart att få vara i sin nya fräscha lägenhet! Idag har vi varit ute på vift hela dagen så upppackning får komma efter nyår. Men soffa, säng, köksbord, tv, dator står iaf på sina platser, och jag började sakta packa upp lite krukor m.m förut också. Åh så fint vi kommer få det! Ska få nya gardiner av mamma i födelsedagspresent senare också :)

Nu börjar fisen knorra lite här bak så hon vill säkert snutta lite för att somna om, så ska ta och avrunda här :)

2011-12-26 17:27:06

Bloggpaus

Nu är julen (enligt mig) slut, så nu börjar vi att packa ihop oss här för att flytta in i nya lägenheten! Så nu blir det en bloggpaus tills dess att vi flyttat helt och fått till det någorlunda :) Lovar att uppdatera med massa bilder när jag är tillbaka, och inte ett bittert inlägg till ifrån min sida! Lovar ;)

God fortsättning på er!

2011-12-24 19:27:44

God Jul!


Felicia med sin moppo! (morbror:))


En gran med julklappar under, eller julklappar med en gran under? :p

Då börjar även denna julafton lida mot sitt slut! Vi har haft det jättemysigt hela dagen. Började med grötfrukost hos min mamma tillsammans med min syster och hennes familj + bror och hans familj, fullrulle med massa ungar med andra ord ;p Bytte julklappar och umgicks, sen gick vi alla (utom min bror och hans familj) vidare till svärisarna och åt julbord under kalle anka, och sedan var det dags för julklappar. Vi fick jättebra saker! Och Felicia fick mest tror jag ;) Bl a en pulka, en gåstol, en såndär pratande nalle m.m.

Nu ska jag natta Felicia tänkte jag. God jul på er!

2011-12-23 21:45:37

Uppesittarkväll

Först måste jag bara börja med att säga: Vi fick nycklarna till nya lägenheten idag! Dom höll ju sitt ord med att flytta innan jul, men dagen innan? Ja hinna flytta gör vi ju inte men det känns skönt att vi kan börja när som helst nu :) Vi var dit förut och tittade, mätte fönster m.m för att kunna planera lite bättre. Bästa av allt är nästan att Felicia får ett alldeles eget rum, längtar tills jag får inreda de :D

Kvällen till ära spelar jag och Victor bingolotto, ännu har inga storvinster trillat in men vi kan ju alltid hoppas att det kommer :) Felicia är också vaken, hon har sovit lite till och från sen 19.00 men nu vill hon inte sova längre - och eftersom det är uppersittarkväll får hon vara vaken en stund med oss :)

Imorn är det somsagt julafton om någon skulle missat det ;) Blir frukost med bror och hans familj, sen för första gången ska båda våra familjer fira tillsammans :) Var tänkt så förra året också men då åkte Victor på brusten blindtarm så han och jag satt på sjukhuset på julafton då och tittade på kalle anka tillsammans. Då var jag i v.10 och Ärtan var verkligen en liten ärta då :)

Nu ska jag återgå till min surrkuse och fortsätta kolla på bingolotto, håll tummarna för vinst! Och juste, GOD JUL PÅ ER!

2011-12-20 09:28:12

Kissemiss


Felica hälsade på mormors katt igår. Finns ingen snällare katt! Hon klämde och drog och slet och han satt kvar :)


Idag tänkte jag försöka ta mig in till stan och möta upp Victor för att handla dom sista julklapparna, men Felicia har varit lite konstig under natten så ska snart ta tempen på henne och se om hon har feber. Kan det vara tänder som kommer redan nu? Hon har gnällt extra mycket, bajsat mer än vanligt, inte velat amma som hon brukar om nätterna..? Om det är det så lär vi märka det, nu känner jag inget iaf.

Just ja, Victor fick tag i hyrevärden igår.. hon skulle som vanligt ringa upp men gjorde inte det. Victor hann dock knappt innan för dörren innan han blev inringd igen till jobbet, men senare på eftermiddagen ringde han anticimex själv för att höra, och gissa vad! Han som "har hand om oss" har tagit tjänstledigt året ut. Och hyresvärden svarade aldrig mer i telefonen igår. HALELUJAH VAD NI KAN TA HAND OM MÄNNISKOR. Nu ger jag helt ärligt upp :p Har vi tur får vi flytta innan påsk..

Nåja, nu ska jag byta 3e bajsblöjan för denna morgon/natt och ta tempen på fisen så får vi se om det blir stan eller inte. Ha en trevlig tisdag!

2011-12-19 10:03:01

Julveckan


Lillärtan några dagar gammal i farbrors knä. Tiden går undan!

Väntar på att Victor ska komma hem så han kan ringa hyresvärden, stackarn fick kliva upp 4 imorse för chefen behövde extra hjälp med snön. Men förhoppningsvis får han sluta tidigt då :) Men iaf, i torsdags så skulle ju anticimex hit och ta en sista koll så hyresvärden kunde ge oss klartecken att flytta men dom dök aldrig upp. Hyresvärden hade då tagit semester i torsdags och fredags, och anticimex sa att dom redan har gjort sin slutrapport så vi skulle ta kontakt med henne istället. Jag vågar nästan säga att jag är 100% säker att nu kommer dom skylla på att det är för nära jul och att dom inte hinner, och sen är det massa juldagar så då kan dom inte heller. Och VOILA så får hyresvärden som hon vill!

Nu ska jag sluta vara bitter och dricka upp mitt kaffe och sen lägga mig och leka/mysa med mina goa dotter :)

2011-12-15 18:45:20

Oväntat?

Anticimex dök aldrig upp och hyresvärden gick inte att få tag på i idag. Förvånade? Njaaaa.. Det här med flytt före jul känns inte så aktuellt längre eftersom det bara är en vecka kvar.

JA JA, finns ingenting vi kan göra så det är bara att gilla läget.
Men något roligare - Felicia fick smaka 1 - 2 skedar morotspuré idag :) Det var smaskens tyckte hon! Tänkte att hon ska få någon sked puré i veckan och sen om någon månad kan hon få lite mer tills det är dags att introducera mat på riktigt :) Vatten tycker hon om också, men mest skoj är det att smaska på skeden :) Det enda som inte är så roligt är D-dropparna, då kommer det någon grimas fram ;p

Dags för blöjbyte och pyjamas för Felicia och sen är det dags att varva ner för natten :)

2011-12-14 12:29:55

Imorgon!


Imorgon gäller det! Har det inte tillkommit nå nya kackerlackor i fällorna så får vi flytta innan jul.
HÅLL TUMMARNA FÖR OSS! Det har sett bra ut den senaste månaden utan nya, men det känns ändå lite som att bara för att, kommer dom hitta en pytteliten ny imorgon. Vi har själva kollat fällorna och vi har inte sett några nya så nu hoppas jag att det håller i sig så under natten också :)

Igår började Felicia dagen med att vara pepparkaka! Sedan bytte vi om till tomte och så gick vi och "lussade" hos farmor och mormor :) Synd att jag inte tog några riktiga kort, men när det ser ut som det gör här hemma vill jag knappt titta på kameran. Hur roligt är det med en bakgrund som ser ut som tredje världskriget?

Nu ska jag försöka få lillfisen att somna, sen tror jag minsann att hon ska få smaka lite morotspuré :)

2011-12-10 19:22:40

Vi lever!

Ibland blir det lite ofrivillig paus på bloggen som ni kanske märker. Hur som helst så händer det inge speciellt om dagarna. Vi hade anticimex på rutinbesök i torsdags och enligt dom var det helt grönt! Dvs inga nya kackerlackor i fällorna sen 3 - 4 veckor tillbaka, men vi får ändå inte flytta! Hyresvärden skulle ha ringt i fredags om besked, men när hon inte ringde upp så gjorde Victor det och fick till svar att inom 2 timmar skulle vi få ett besked. Ringde hon upp igen? Nope. Svarade hon när vi ringde? Nope. Blöööhh..

Nåja, imorn blir det iväg för inhandling av dom sista julklapparna. Första året jag är ute i tid :p Kanske hittar något åt mig själv också, om jag har varit snäll nog ;p

2011-12-06 08:15:55

4 månader


Idag blir mitt gostroll 4 månader! Fyra hela, långa, underbara månader! Det är så underbart att se henne utvecklas och komma på nya saker varje dag. Det är jättemysigt med en liten bebis, men så mycket roligare nu när hon växer! Sakna bebistiden kan jag göra senare ;)

Tänkte sammanfatta en liten lista på vad hon kan/gör nu vid 4 månaders ålder :)
- Har strl 68 i kläder men kan även ha 74 om man viker upp ärmar
- Har liberos 4or i blöjor (7 - 14kg)
- Sover jättebra om nätterna med 1 - 3 snuttningar per natt (=gnäller till lite och vill snutta i några minuter och somnar sen om)
- Jätte morgontrött!
- Sover 19.00 - 08.00 (Ibland vill hon somna om någon timme till 10)
- Sträcker händerna efter allt, klåfingrig är bara förnamnet ;)
- Kan vända sig från mage till rygg, men från rygg till mage är det lite klurigare, men hon försöker :)
- Kan sätta/ställa sig om man håller i händerna och hjälper till att dra lite, och när hon står lägger hon av världens leénde :)
- Tycker sina fötter är jätteintressanta!
- Lyssnar till sitt namn
- Skrattar högt om man är löjlig nog 
- Börjar tycka liggdelen i vagnen är tråkigt och vill hellre sitta och sitta runt, så snart får vi plocka bort den
- Pratar ungefär hela tiden, lilla surrkusen :)
- Börjat testa olika läten med munnen, nu är det poppis att sluta läpparna och säga "böö böö böö"
- Är glad dagarna långa förutom när hungern/tröttheten slår till och det inte går fort nog
- Helammar fortfarande och ska snart få börja lite lätt med nån smakis 
- Är så pappasjuk ibland så inte ens bröstet duger!
- Älskar att titta på sig själv på videoklipp och blir jättearg om man stänger av
- Finns det en TV på i rummet så är det svårt att få kontakt med henne, finns absolut inge intressantare än en TV! ;p

Det är vad jag kommer på nu :) Ska gå och göra min surrkuse sällskap nu så får vi se om det ska sovas vidare eller om hon vill hitta på något annat ♥

2011-12-02 16:47:09

Kackerlackor

Victor tipsade mig att se Plus från igår på svtplay eftersom det handlade om kackerlackor. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja.. Den här familjen var värre drabbad än oss. Vi har inte längre "lösa" djur utan fällorna räcker för oss, och i genomsnitt kanske det sitter 7-8 st i varje. Drar vi fram spisen har vi inte en enda. Våra är snäppet större också, fastän samma sort.

I vilket fall, vare sig man har som dom eller som oss är det inte acceptabelt! Ingen hyresvärd verkar förstå hur äckligt det är. Att vi inte får någon ersättning kan jag förstå, däremot blir jag irriterad när dom håller kvar oss här FASTÄN kontraktet säger flytt 1 dec och FASTÄN anticimex säger att det är grönt att flytta. Det bara beklagas.. undra om dom skulle beklaga lika mycket ifall dom själva blev drabbade?

Det är även någon "expert" som säger att det INTE är ok att man bor med småbarn bland kackerlackor, vilket våran hyresvärd säger att det inte alls är någon fara.. Åh jag blir så upprörd! Men vad kan vi göra? Vi ringer varje vecka för information men blir aldrig nå klokare.. Att gå ut i tidningen kommer inte få oss att flytta fortare, snarare tvärtom. Dom vill nog inte svartmålas i tidningen och blir nog inte gladare på oss.

Jag lider så med den här familjen! Vi har ju som sagt inte ens i närheten så mycket som dom men det är minst lika äckligt och ingen hyresvärd verkar vilja hjälpa mer än nödvändigt.

Vill ni se avsnittet så kolla nedan. Varnar dock er som lätt blir äcklad ;)
http://svtplay.se/v/2624527/plus/del_7_av_10

2011-12-02 15:12:57

Flintisarna


Både jag och Felicia tappar sjukt mycket hår just nu!
Varje gång jag drar handen igenom mitt eget hår lossnar det massa hårstrån. Ett under att jag ens har hår kvar på huvudet :s Felicia däremot har inte mycket hår kvar på huvudet :p Det är i nacken och mitt på huvudet som hon har, resten har nästan nöts bort helt. Tur det växer ut igen :) För båda två! ;p Jag läste någonstans att efter ca 3 - 6 månader efter en stor kroppslig förändring (förlossning t ex) kan man tappa hår. Jaja, hår är hår - det växer ut igen! :)

2011-12-02 14:09:15

"Magens bästa vän"



Värst vad veckorna springer iväg, redan fredag! Jag och Victor kom precis in efter en minst sagt uppfriskande långpromenad. Vi gick en annan väg idag och kom till en rejäl uppförsbacke. Pheuw! Man undrade allt vart kondisen tagit vägen när man kommit upp ;p

Vi svängde förbi affären påvägen hem och köpte bl a nypon"dryck", blev jättesugen när jag såg de. Står ju dessutom att det är magens bästa vän så lite nyttigt lär det väl vara :p Om inte annat var det gott!

Nu ska jag ta och gunga Felicia i babysittern, hon ser lite trött ut och ibland får jag henne att somna där genom att gunga :)

2011-12-01 17:54:12

Triss i F


Märks det att Felicia varit mer självständig idag och kunnat sova själv kortare stunder också? :)

2011-12-01 13:07:22

Gymtjejen!

Nya kläder i strl 68 från sin mormor. Hon är så fin i mörka färger :)


2011-12-01 12:37:54

Skrattretande!

Jag har accepterat att flytten är uppskjuten, det går inge fortare att vara sur och gnälla så jag försöker se allt från den ljusa sidan. MEN, i och med detta kaos så dyker det upp problem varje dag. Imorse efter jag hade skrivit inlägget låg jag och Felicia och myste i sängen när jag hörde någon hålla på med ytterdörren. Trodde först att dom hade problem att få ner nå papper men när jag sen gick upp var det ingenting där. Öppnar dörren och vad ser jag? Jo dom har bytt namn på dörren. Det var ett lååångt arabiskt(?) namn som stod där nu. Jaha, har vi bytt namn nu också? Ringde hyresvärden, och vad tror ni hon säger? "Ooooj! hihihi det hade jag glömt. Bara att rycka bort lappen". Ryckte bort, men då var ju såklart vårat namn borta... Victor blev tokig när han kom hem och ringde och skällde på dom att nog att vi inte får flytta, men ska vi inte få någon post heller? Dom skulle fixa det men ännu är vi namnlösa..

Jag kan inget annat än skratta åt det nu. Vad kommer sen? Kommer väl in människor inatt och ska flytta in, skulle bara saknas! :p

Måste förresten berätta om förra årets flytt. Jag och Victor har verkligen inge flyt med att flytta. Vi skulle vara ute ur den gamla lägenheten 10.00, men vi fick inte tillgång till den nya förrän 12.00 (Detta var också samma hyresvärd). Så vi fick mellanlanda i en orenoverad lägenhet i 2 timmar = dubbelflytt. 

Nästa gång vi flyttar ska de tametusan vara till ett hus!

2011-12-01 07:56:15

Lillgrodan


Kass mobilkvalité på bilden

Lillgrodan har upptäckt att hon har en röst nu :) Hon är sä söt när hon ligger och testar olika ljud. Ju högre desto bättre ;) Det går så fort nu! Hon kan även ställa sig upp från sittläge när man håller i hennes händer och drar lite, sen står hon så några sekunder innan hon trillar på rumpan igen :)

Igår var vi + min mamma nere på stan. Mamma fick legitimera mig på banken så jag kunde föra över pengar till Victors konto samt ta ut pengar. Man känner sig så handikappad utan visakort! och så blev jag omyndig där för ett tag också ;) Sen passade jag på att handla lite julklappar åt Victor :) Det är så svårt när vi nästan alltid går på stan tillsammans så fick passa på nu. Eftersom han är så underbar fick han öppna en igår redan. Är jag inte världens snällaste sambo? ;) Felicia fick massa fint hon också, mörklila(plommon?) plagg av hennes mormor som är jättefina! Hon kommer bli så fin i den färgen, brunögat mitt!

Nu börjar gymmet bli lite tråkigt tycker Felicia så det är väl dags för en liten tupplur snart. Får se om jag kan få henne att somna själv i sittern eller om jag måste lägga mig med henne i sängen. Har lyckats få henne att somna själv 2 ggr, faktiskt! Visserligen sover hon bara ca 45 min då, men dom minuterna är guldvärda!