2011-08-30 15:56:38

BVC


Sommarfin för några dagar sedan

Idag har vi varit på BVC för första gången med lillfisen. Det gick jätte bra, märktes på vågen att hon ätit massa ;) 305g har hon gått upp på en vecka! Så nu väger hon 4365g och mäter 55cm, så + 3cm sedan hon föddes :) Växer så det knakar våran lilla groda <3

Hur mycket gick era små upp per vecka ungefär i början? Har noll koll på hur mycket bebisar går upp, men hon följer sin kurva så är absolut inte orolig :)

2011-08-29 12:48:18

Måndag

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade, har ärligt inte känt att jag haft tid att sätta mig ner framför datorn en längre stund. Plus att Felicia har varit otrolig mammig dom senaste dagarna, lägger man ner henne protesterar hon - högt och tydligt ;) Så om jag ska ha någon chans att få armarna fria måste hon sova djupt innan jag kan lägga ner henne.

Idag är det förövrigt första gången vi 2 är ensamma hemma själva en längre stund. Victor är nere på stan och ordnar med papper m.m inför hans kommande jobbvecka. Men det går bra att vara själva! Innan hon föddes var jag nojjig att vara ensam med en liten bebis men nu känner vi varandra så bra så går det toppen :)

Det var inge länge jag fick ha armarna fria, nu är det en missnöjd tjej som vaknat och insett att hon ligger själv så ska avsluta lite snabbt här :)

2011-08-23 19:10:47

Premiärbadet


Idag har Felicia och pappa badat tillsammans för första gången :) Jätte skönt tyckte hon men inte lika skönt att kliva upp, då blev det någon krokodiltår. Tur mamma har världens bästa mjölk som kan trösta hur ledsen man än är :)


Vi hade även hembesök från BVC tidigare idag, 350g hade hjärtat gått upp sen sist hon vägde sig (4 dagar gammal). Nu väger hon hela 4060g :) Nästa tisdag ska vi dit och mäta henne också, ska bli kul att se hur mycket hon dragit iväg på längden. Tycker fortfarande att hon drunknar lite i strl 56 men det börjar märkas på blöjorna att hon har lagt på sig lite :) 

Och justja, efter vi hade vägt henne idag passade hon på att skita ner morsan sin också ;) Hade inte sköterskan varit här hade nog Victor vikt sig dubbelt av skratt :p

2011-08-23 12:11:54

Felicia


♥ ♥ ♥

2011-08-21 22:06:46

Lillgrodan



Våran söta, goa, lilla Felicia!

2011-08-20 16:53:35

Tröttis

Måste bara börja och säga att jag är verkligen sämst på att svara på era kommentarer, ska bättra mig - lovar! :) För det är trots allt väldigt roligt att läsa alla era snälla och gulliga kommentarer ni lämnar!

2 nätter i rad nu har våran lilla tös sovit oroligt och jag tror att det är lite problem med magen som ställer till det. Igår höll hon på att stöna&stånka länge innan hon kunde bajsa riktigt, och så fort hon läggs ner börjar hon med sitt knorrandes vilket inte bara gör att hon inte kan somna riktigt utan jag kan inte slappna av och sova utan att vakna vid varje ljud hon gör. Sen vill hon amma så fort hon blir lite kinkig vilket resulterar i att vi ammar flera gånger/natt och i slutändan kräks hon för att hon äter utan att vara hungrig (är vad jag antar iaf). Napp vill hon absolut inte ha.. Jag ska iaf testa att hoppa över yoghurten på morgonen och dra ner på mjölk i kaffet och se om det blir bättre, och även testa köpa minifom. Så synd om henne när man inte kan göra något för att hjälpa :/

Nåja, jag och Victor gör så gott vi kan att ta henne i omgångar så den andre får sova. Älskar min underbara sambo så mycket! Fastän jag är så trött att jag mår illa vissa gånger önskar jag ingenting annat, min lilla familj är det bästa jag har :)
Vi fick även papper från skatteverket i veckan så nu har hon ett fullständigt personnummer :) Hela hennes personnummer "rimmar" så bra eller vad man ska säga, så det är super lätt att komma ihåg :D Och hon har även fått ett namn! Så hon heter inte Ärtan längre - även om det alltid kommer vara våran lilla Ärta :) Mer om namnet kommer i ett annat inlägg.

Nu ska jag passa på att slå igen ögonen en liten stund medans mina två fina redan vilar <3

2011-08-17 14:51:14

Våran prickigkorv


Vilken natt.. denna lilla fröken hade inga större planer på att sova överhuvudtaget. Men spy ner morsan helt har vi hunnit med två gånger ;p Tycker så synd om henne när hon aldrig vill komma till ro och hungrig är hon inte som vi trodde för jag testade pumpa ur igår och där fanns det gott om mjölk. Hoppas det bara är någon tillfällighet för det börjar märkas att sömnen är en bristvara.

Victor var iaf hur underbar som helst och tog henne 2 timmar nu i förmiddags så jag fick sova och nu ligger hon och sover på pappa igen så jag har fått ätit "frukost". Vad skulle jag göra utan min underbara sambo?

Annars går det faktiskt bra, lillstumpan har dock fått ännu mer prickar i ansiktet men som tur är försvinner det snart. Och navelstumpen trillade av igår! Så snart är det dags för preimärbadet :) (vet att man får bada innan men vi har inte tyckt det varit något behov, tvättlappar och ljummet vatten har funkat utmärkt hittills :))

Nu ska jag vänta på att älsklingen ska vakna så vi kan byta blöja. Är det något hon kan så är det att lämna illaluktande blöjor åt oss ;) Och tro mig, hon gör det med rejäla ljud så det går absolut inte att missa, haha :D

2011-08-14 18:43:17

Nässug

Vilken slapp dag det har varit, men ack så skönt! Natten har varit lite sådär, stackarn hade snor i näsan som ställde till det. Ville inte riktigt amma och inte heller sova, men sen när vi förstod att det var snorets fel så åkte nässugen fram igen och voilá! Den som uppfann nässugen borde få ett pris :p Så ett tips till er blivande mammor, införskaffa en nässug (vi har en från otri-baby)! 

Ska passa på att göra lite kaffe innan prinsessan vaknar och vill ha torr blöja och lite kvällsmat, tror nästan hon har sovit över 3 timmar nu. Tänk om hon kunde göra likadant på nätterna ;p Jag är så dålig att passa på att sova när hon gör det. Måste bättra mig! :)



2011-08-13 13:06:31

1 vecka gammal ♥

Lillfisen som invigde babysittern igår <3 (men mamma & pappa är mycket roligare att ligga på)

Idag är det en hel vecka sedan dessa vackra ögon fick skåda världen för första gången! Om det går i den här takten dröjer det inte länge innan hon börjar skolan :p

Natten har varit helt ok, hon har börjat insett att man faktiskt ska sova då :) Bytt blöja en gång och ammat två, sen har vi fått sovit. Det blir bara bättre och bättre :) Såg också imorse att hon fått lite prickar i ansiktet stackarn, men som jag uppfattat det är det bara mina hormoner som håller på gå ur henne nu. Dumma mamma som ger fula prickar ;p

Idag ska vi bara slappa och mysa <3 Vet att många frågat om namn också och vi har till 99,9% bestämt oss nu :) Tänkte dock vänta på papprerna från skatteverket innan det blir offentligt. Tillsvidare är det fortfarande lilla Ärtan ;) Världens sötaste Ärta om ni frågar mig :)

2011-08-12 20:05:46

Svar på kommentar

Glömde helt bort att jag hade fått en fråga bland kommentarerna om vart den svarta filten med kaniner kommer ifrån. Den kom med ett start-klädpaket från ellos.se, bifogar länk HÄR.

2011-08-12 19:04:14

Livet

Passar på att slå ner arslet framför datorn en snabbis medans mina två fina älsklingar ligger i soffan och vilar tillsammans :)

Imorgon är det en vecka sedan underverket kom till världen. Det var minst sagt oväntat och fort gick det, men trots det är jag hur nöjd som helst över förlossningen och allt där runt om. Trodde aldrig att jag skulle vara en av dom som blev tvungen att göra kejsarsnitt (även om jag försökt tänkt den tanken innan också), men jag känner mig ändå inte snuvad på förlossningen. Såhär i efterhand är jag bara så otroligt tacksam att allt gick så bra :)

Tiden hemma har gått oväntat bra! Visst är det lite jobbigt att ständigt vara trött men jag skulle aldrig byta detta mot något annat <3 Kanske dumt att säga såhär tidigt, men vi har fått en så otroligt snäll och nöjd bebis! Hon är aldrig otröstlig och det är sällan hon verkligen skriker och är riktigt ledsen. Nu har hon även börjar sova längre stunder om nätterna, inatt blev jag jätte chockad när jag insåg att det hade gått 4 timmar utan att hon vaknat! Hoppas hon chockar mig lika mycket inatt;)

Lite mer kaffe på det här och sen blir det fredagsmys med min vackra familj <3 Kan inte med ord beskriva hur stolt jag är över Victor och hur otroligt tacksam jag är att jag har en sån hjälpsam och ödmjuk sambo <3 En människa med större hjärta går inte att hitta!

2011-08-12 11:41:24

Finögat


Finaste ögonen <3


Pappamys <3

2011-08-10 20:27:58

Världens vackraste <3

I farbror Robertos knä och slappar

Pappas fina bruna ögon har hon <3

Lilla tösen som nästan drunknar i strl 56 <3

2011-08-10 16:31:47

Onsdag

Idag är våran lilltjej 4 hela dagar gammal, men det känns som hon har varit här mycket längre :) Namn har vi nästan helt bestämt nu men vi tänkte ändå vänta lite tills vi bestämmer oss helt (tills papprerna från skatteverket kommit).

Hon är en riktig snäll bebis, inte ofta man hör henne skrika. Däremot vill hon gärna amma/snutta varje timme under natten vilket resulterar i en trött mamma men förhoppningsvis blir det bättre om ett par dagar, och det finns ju trots allt kaffe ;) 

Uppdaterar mer sedan med fler bilder också, tror det är en tjej som är lite hungrig nu :)

2011-08-09 20:41:15

Mys


Tjejen som helst gärna inte vill ligga själv. Passar på att läsa igenom alla hundratals inlägg jag missat på bloglovin' senaste 3 dagarna medans hon slumrar gott efter ett kvällsmål :)

2011-08-09 15:24:15

Bildbomb från prinsessans första dagar i livet


2011-08-08 23:29:41

Mina!


Jag smälter! Mina fina älsklingar och Victor är den bästaste pappan och sambon i hela världen <3

2011-08-08 23:13:02

Förlossningsberättelse

(Nu skriver jag utan journal rakt från minnet)

Runt 7-tiden på lördagmorgon vaknade både jag och Victor så vi slog på laptopen och slökollade lite på serier medans vi låg och pratade. Jag började känna vad jag antog var lite magknip och tänkte inte så mycket på det, men vi bestämde oss för att gå upp att äta frukost så kanske det går över. Hinner inte mer än att ställa mig så känner jag hur något rinner ner för benen. Säger till Victor "Jag skojar inte, men jag tror vattnet precis gick". Lagomt chockade båda två, vi hade ju ställt in oss på igångsättning på onsdagen. Ringer förlossningen och är välkommen upp så vi beställer taxi och åker.

Är inne på förlossningen någongång innan 9-tiden, får CTG-kurva påkopplad och redan då tycker dom att Ärtan är lite seg. Även vattnet var lite missfärgat så vi får ett förlossningsrum och blir inskrivna.

Blir undersökt och dom sätter en grej(minns inte namnet just nu) på Ärtans huvud för att kunna se hjärtljuden bättre. Enligt CTG:n får jag sammandragningar men jag känner dom inte mer än lite öm i ryggen. Fler undersökningar och när dom inte kan ta laktat för att jag är för lite öppen så bestäms det att det måste snittas inom 30 minuter. Klockan är då runt 10 nånting och dom börjar förbereda inför snittet. Jag känner mig hur lugn som helst men tycker synd om Victor som är nervös för oss båda istället :) Rullar ner på operationen och alla verkar stressade och fort går det. Får ryggbedövning och världens underligaste känsla i följd av det. När bedövning verkat går det ännu fortare, får höra att jag kommer känna en tryck men jag känner verkligen ingenting. Rätt som det är känns det som att något tungt lyfts ifrån mina lungor och jag kan andas så mycket bättre. Sekunden efter hör vi ett bebisskrik och jag tror det är där jag vaknar till och förstår vad som händer. Dom kommer med en jätte kladdig bebis full i bajs och Victor får följa med barnläkaren till ett annat rum. Kort där efter kommer Victor med lilla Ärtan som läggs upp på mitt bröst. Så liten hon är var min första tanke, men det var lite jobbigt att ha henne där så Victor får tillbaka henne och sitter med henne i famnen under tiden som dom syr ihop mig. Jag känner mig lite konstig och mår inte allt för bra så jag ligger bara och blundar och koncenterar mig på att andas medans jag hör mina två små hjärtan sitta och prata med varandra brevid mig.

När vi var klar på operationen orkar jag ta vår fina bebis och vi blir tillbaka rullad på förlossningen där mormor står och väntar. Victor sätter på blöja och klär på henne, så duktig! Vi får fika i väntan på en sal på BB och farmor kommer och hälsar på sitt första barnbarn.

När allt är klart åker vi över till BB. Allt funkar jätte bra, hon suger riktigt på engång och är mest nöjd med tillvaron. Fram mot kvällen får jag upp och gå och det går jätte bra, men lite darrig på benen var man allt. Vi äter, vilar och myser med våran skatt resten av dagen och även natten. 

Dagen efter på söndag blir vi erbjudna att åka hem om vi vill och eftersom allt har gått så bra och jag mår konstigt nog riktigt bra så bestämmer vi oss för att åka hem. Vi får massa tider för återbesök och jag får medicin utskrivet.

6 augusti 10.32 föddes alltså våran prinsessa, 3784 gram och 52 cm lång. Det blev snitt för hon hade någon dag innan bajsat jätte mycket i vattnet och mådde inte så bra av det, men ute mår hon hur bra som helst! Ännu namnlös men det börjar lika något, vi ska bara känna lite på det några dagar innan vi bestämmer oss :)

2011-08-07 23:33:59

Hemma

Nu är vi alla hemma igen :) Allt såg bra ut så vi fick bestämma om vi ville stanna eller åka hem.

Tack för alla kommentarer! Önskar jag hade tid att svara på allihopa men sånt kan man bara drömma om att hinna nu förtiden, kan tänka mig att lilla prinsessan snart vaknar igen så får snabb uppdatera :)

Ska skriva en så kallad förlossningsberättelse sedan, men den lär inte bli nå vidare lång dock, 2,5 timme efter att vattnet gick här hemma var hon född. Återkommer som sagt med mer info om det senare. Nu är jag så sjukt trött att ögonen går i kors och även denna natt ser ut att bli lång..

Godnatt!

2011-08-07 07:44:36

<3


Här är jag! Fortfarande namnlös dock. Tar mig en tupplur efter frukosten<3

2011-08-06 16:44:59

Ärtan!

Nu är hon här!!
8.00 imorse gick vattnet, runt halv 11 var hon ute med akutsnitt. Vi mår alla bra och uppdaterar mer sedan med bilder m.m :)

2011-08-05 17:40:46

Svårstucken?



Såhär fin är jag nu från blodprovet för 2 dagar sedan. Aldrig har det tagit 30 min att hitta någonstans att sticka innan, och inte heller har jag sett ut såhär. Så antingen är jag svårstucken, som det påstods, eller så är min ordinarie barnmorska grym som fixar biffen på 2 röda utan märken? :)

2011-08-05 11:49:29

BF +10

Jag vet inte med er men jag är då inte förvånad över att ingenting har hänt än ;p
Men nu känns det okej ändå, jag har ställt in mig på igångsättning på onsdag så nu tänkte jag bara vila och slappa fram tills dess :) Självklart blir jag överlycklig om det startar av sig själv men nu är det som det är och det känns faktiskt acceptabelt ändå!

Ja, jag vet inte riktigt vad mer jag kan skriva. Allting står still i väntan så det blir inte mycket spännande gjort om dagarna. Kameran är nerpackad så inga bilder blir det heller. Massa dötid i väntan på ärtan helt enkelt ;p

2011-08-04 15:51:08

Hemma igen

Bra blodtryck idag (120/70), inge protein i urinet, bebis livlig och allt såg bra ut på CTG:n. Däremot har jag tydligen urinvägsinfektion :s Ingenting jag märkt av det minsta lilla men jag fick antibiotika utskrivet som jag ska äta en vecka. Brukar man inte känna av sånt jätte väl?

Nästa onsdag 8.30 har vi tid för igångsättning om ingenting har hänt innan. Så nu har vi åtminstone ett datum att se fram emot, även om jag hade hoppats på tidigare. Så ser det ut, lär nog bli snålt med uppdateringar nu om ingenting händer såklart :)

2011-08-04 08:10:13

BF +9

Först och främst tack för alla kommentarer! Men jag ber om ursäkt att jag är sämst på att svara på dom just nu, orkar knappt sitta vid datorn utan gör mest korta besök för uppdateringar.

Hur som helst, 11 har vi tid uppe på förlossningen igen så får se vad som ska göras idag. Jag hoppas på ultraljud och viktuppskattning! Även om dom inte bokar igångsättning eller liknande så skulle det iaf kännas bra. Och justja, nu har förkylningen brytit ut helt - inte kul! Skönt nog så känner jag mig pigg fastän näsan inte sammarbetar, så det känns tryggt.

Frukost på det här så vi orkar med dagen senare. Uppdaterar när jag är hemma/har tillgång till dator :)

2011-08-03 20:55:47

Läget nu



Det blev en lång dag minsann, väl på MVC hade jag skyhögt blodtryck så blev skickad på förlossningen direkt. Ctg-kurva, blodtryck, blodprov och urinprov togs. Allt såg "bra" ut så efter 3 långa timmar där (med mestadels väntan) blev vi hemskickade och ska dit imorgon förmiddag igen. Tyckte dom nämnde något om ultraljud så får se vad dom hittar på.

Just ja, skulle precis göra en hinnsvepning på mvc men efter blodtrycket togs så blev det ju ändrat som sagt. Typiskt! Hoppas dom vill göra det imorgon istället. Och bara för att gnälla liiiite till så är jag alldeles öm och lila i armvecket ;( Vettetusan hur hon stack för ont gjorde det inte just då, men nu gör det. Hmpf..

2011-08-03 13:04:01

BF +8

Åhh så tråkigt med bildlösa inlägg hela tiden! Men vill samtidigt inte utesluta uppdateringen helt.
Idag har jag tid på MVC, skönt! Nu jävlaranama får dom hitta på något :) Vill inte höra "Hem och vila så ses vi nästa vecka om ingenting har hänt" igen.. Vill dom inte boka igångsättning så tänker jag kräva en rejäl undersökning helt med ultraljud för att uppskatta Ärtans vikt. Det är väl inte mycket att begära just nu? Jag ligger högt på SF-kurvan, högt blodtryck och enligt BM är jag ett "bevakningsfall". Extra kontroller kan dom väl inte neka då? Återstår att se.

Annars inget nytt, allt är som vanligt. Jag och Victor gick upp till pizzerian igår kväll och satt oss ute i solen och åt. Mysigt! Tog en extra stark pizza bara för att liksom, men inget biter på mig :p Får inte ens förvärkar vad jag än hittar på.

Nä, ska försöka hitta kläder som passar någolunda innan det är dags att bege sig in mot stan. Uppdaterar ikväll hur det gick!

2011-08-02 11:47:04

BF +7, vecka 42

Första gången jag INTE ser fram emot en ny vecka.
Går in i v.42 idag och med otur hinner jag även gå in i v.43 (man blir igångsatt 42+2 om ingenting har hänt).

Ja, det händer inte mycket här. Trycket har varit mildare idag, skönt såklart men jag hade ju hoppats att det skulle göra någon nytta och sätta igång något.. Nä, bara vänta helt enkelt.

Har inte så mycket mer att säga, uppdaterar givetvis så fort något händer.

2011-08-01 13:16:06

BF +6

Juli var visst ingen månad som passade lilla fröken, så nu blir det en augustibebis istället. Självklart kvittar det vilken månad hon föds i men jag hade ju hoppats att slippa gå över mer än någon dag ;p Börjar bli lite otålig och funderar om det verkligen kommer komma någon bebis?

Nytt för idag är att det har börjat trycka neråt så förbannat när jag går. Det känns som att hon borrar in huvudet rakt i blåsan! Riktigt obehagligt så jag försöker undvika att resa mig och gå mer än nödvändigt. Känns inte nödvändigtvis som att man är kissnödig, men det är en obehaglig känsla minst sagt. Så jag hoppas att det är något positivt!

Annars noll tecken på att något skulle vara på gång.. BLÄ!