2012-03-28 11:42:20

Pappa busar med Felicia


2012-03-28 11:40:06

Triss i kärlek!





Kärleken till denna lilla dam alltså... Finns inga ord! Älskade busunge ♥
Nu ska jag ta och göra ordning lite gröt åt min kräsna fröken sen är det dags för en långprommis i det inte allt för fina vädret. Fast jag föredrar nästan att vara ute och gå när det är lite mulet, varför vet jag inte. Men lite sol skulle jag dock inte tacka nej till :)



2012-03-25 13:28:34

Testar smörgåsrån hos mormor




Nja, ingen större hit :)

Nyss kommit in från en långpromenad i det härliga vädret. Blåser lite småkallt men det är soligt och molnfritt :) Felicia far runt i gåstolen och gör massa hyss. Fick precis gå och flytta henne ifrån gardinen som hon satt och röck i för fulla muggar och skrattade, tokfia :)

Nä, undra om hon är sugen på lite grötlunch, tar på krafterna att busa kan jag tänka mig :)

2012-03-22 08:17:36

Mangosmoothie



Har varit jättesugen på mango länge nu. Så idag satt det fint med en smarrig och nyttig smoothie! Över mina förväntningar, helt klart :)

Jag och Victor har tänkt börja ändra lite matvanor, så vi har bytt ut allt onyttigt mot nyttigt och det går över förväntan det också :) All pasta har blivit fullkorn - fullkornsris, fullkornshavregryn osv. Bort med grädden från matlagning, mer grönsaker, ingen läsk, inge godis.. Ja, ni hajjar! Har funkat utmärkt i 2 veckor. Inge fusk överhuvudtaget. Victor gick till och med ner 4 kg första veckan! 

Dags att underhålla fisen lite! Hon har börjat åla omkring på golvet nu, så snart får vi börja plocka bort ännu mera saker så inte småfingrarna är där och pillar :)

2012-03-16 10:09:41

Felicias första ord

Just ja, har jag berättat att Felicia numera säger "mamma"? :) Hur pass mycket medveten hon är om att det är jag vet jag inte, men hon säger det när hon är ledsen och vill komma till mig eller bara ibland när hon vill ha min uppmärksamhet. Titta på klippet nedan :)



Vid 0:32

2012-03-15 12:36:33

Ny bloggdesign

Nu är den nya designen på plats! Det är lite smådetaljer kvar (t ex kommentarfältet m.m) men det tar jag så småningom. Annars blir jag aaaaldrig klar :) Det kan behövas tryckas på F5 ett ex antal gånger om det inte syns på engång (cmd+r för macanvändare).

(Jag kommer skapa en kategori sedan som heter "Lär känna mig" där jag då och då publicerar lite olika saker som gör att ni läsare får lite bättre hum om vem jag är)

2012-03-15 09:21:00

Torsdag

Inte klokt vad veckorna går fort, imorgon är det fredag igen! Dagarna får gärna gå lite fort för min del, längtar efter riktig vår och sommar riktigt mycket nu. Igår kändes det som om våren var nära fastän det blåste kallt, men idag när jag tittade ut genom fönstret hade det snöat igen.. Suck! Synd att man inte kan ta sin lägenhet, familj och släkt och flytta till en stad mer söderut ;p

Nu ska jag ta och göra frukost (känns dock som lunch eftersom fisen slog upp sina 2 stora 6.30) och sen får vi se om vi trotsar skitvädret och beger oss ut på en promenad.


Trött bebis påväg hem igår efter en promenad och sen besök hos mommo. Man blir trött när man charmar en hel matbutik genom att le så stort man bara kan till alla som går förbi :)

2012-03-12 22:16:25

Tråkig blogg!!

Hej Sveriges tråkigaste blogg.
Ok, finns säkert tråkigare men jag är inte långt ifrån just nu. Varför känns det som om jag inte har tid när tid är allt jag egentligen har? Skärpning Marie!

Så kära läsare, berätta gärna vad ni skulle vilja se mer/mindre av i denna blogg! Lovar att ta till mig och göra det bästa av det :) Var inte blyga nu!

PS, ny design är på G'

2012-03-10 11:22:09

Mammagrisen



Igår kom mamma över med en liten present åt oss, nya lakan! Att lägga sig i en nybäddad säng är top 10 av saker som förgyller vardagen :) Och ja, som ni ser sover Felicia fortfarande i våran säng. Hon totalvägrar sin egna säng och så länge jag fortfarande ammar så får hon sova med oss. Efter att ha börjat mammalivet med 1 - 3 timmars sömn varje natt i ca 3 veckor så uppskattar jag verkligen att få sova nästan hela nätter med max 2 uppvaknanden :) Man blir verkligen helt förstörd utan sömn en längre tid, och om det krävs att Felicia sover brevid mig för att jag ska få sova så är det värt det alla dagar i veckan! Lära sig att sova själv kommer hon lära sig så småningom - Jag menar, hur många 18åringar sover brevid sin mamma? ;) (Jag hoppas självklart att hon lär sig sova själv innan sin 18-årsdag... haha!)

Men på tal om det så har Felicia blivit så mammig på sistone, nu skriker hon rakt ut om jag sitter längre ifrån än 2 meter ifrån henne. Sitter hon i gåstolen kommer hon och sitter brevid mig och klappar(slår) mig på benet tills jag ger henne uppmärksamhet. Och skulle ja gå in i ett annat rum kommer jag tillbaka till världens skrik och stooora krokodiltårar ;p Men det är övergående så jag står ut!

Nu kommer snart min syster och min systerson, så vi ska väl umgås lite och spela lite kinect kan jag tänka mig. Ha en trevlig lördag!

2012-03-09 07:28:48

Blodsmak

Godmorgon! Här har vi börjat kliva upp före 7 varje morgon, men det är inte så hemskt som det låter, jag har faktiskt börjat vara pigg då - kanske för att jag lägger mig och sover samtidigt som Felicia runt 20.00 varje kväll :p

Jag pratade om att jag skulle till tandläkaren för ett tag sen, och precis som jag anade behövde visdomstanden dras eftersom den hade gått sönder, och även på senare dagar orsakat förjävlig tandvärk! (En natt var jag tvärsäker att jag inte skulle överleva tills morgondagen ;p) Igår hade jag tid för dragning, så det var bara fram med tången och dra ut den. Gissa om jag hade föreställt mig värsta scenariot innan? Typ att dom skulle sitta i 30 min och dra, skära upp, blodet skulle spruta.. Ja ni fattar! Hur gick det då? Bedövningen kändes som ett litet stick, in med tången, vicka lite, KNAK (låter som käken knäcker) och tanden var ute. 30 sek? Ja sen var det över. Fan det var ju inget tänkte jag, skulle kunna dra alla tänder när som helst om det var så smidigt.. Eller ja..

Hade lite ont igår men det gick över. Mest jobbigt är det att det blödde lite och att jag är lite rädd att det ska fastna mat och bli infekterat.. Men förutom det så är jag fövånad över hur smidigt det har gått. Vakna med lite blodsmak kan jag ta över den där tandvärken, lätt!

Nåja, mycket babbel nu om den där tanden. Nu ska jag fortsätta förtära min frukost och läsa lite bloggar medans Felicia underhåller sig själv :)

2012-03-06 08:37:17

7 månader!



Grattis älskade dotter på din 7-månadersdag!

2012-03-05 06:59:05

Tillbaka!

Oj vilken dålig bloggvecka det har varit! Men vi lever allihopa :) Har bara haft fullt upp varenda dag. Exakt varje dag också :p Har det inte varit shoppingvändor på ikea så har vi hälsat på folk eller storstädat/tvättat. Igår fyllde Victor år, gammgubben min, så då var det kalas hela dagen :) Felicia har somnat som en stock varje kväll, tar på krafterna att vara mittpunkten :)

Har inte så mycket att skriva för tillfället, tänkte mest bara kasta in en uppdatering så det inte ekar tomt här inne :)