2011-11-29 15:04:21

Bara kaos..


Gladfisen våran!

Nä hörrni, nu går det segt må jag säga. En olycka kommer sällan ensam eller hur är det man brukar säga? Som det låter i dagsläget får vi flytta EFTER jul. Mhm, kul.. Men som om inte det vore tråkigt nog så tappade jag min plånbok i början på förra veckan och vi har letat som tok efter den men den är helt borta! Så i torsdags fick jag ringa och spärra mitt visakort för att kunna få ett nytt. Hon på andra sidan luren frågade om legget hade försvunnit också vilket jag svarade att JA, det har det. Igår fick jag en avi, dom har skickat nytt kort mot REK... JAHA, OCH HUR SKA JAG KUNNA HÄMTA UT DET INNAN 12 DEC? Legitimation tar minst 2 veckor att ordna. "Vi rekomenderar att du vänder dig till posten angående att hämta rek utan ID" fick jag till svar av banken.

Idag har även jag vi även fått ringa runt som idioter för att förklara för försäkringskassan, elbolaget m.m att vi inte alls flyttar 1 dec som vi anmält. Försökte även ringa posten men där hamnade jag i en telefonkö på över 10 min så jag upp när jag hade stått på samma plats hela tiden.

Ja det var inte mycket positivt här inte.. Jag brukar oftast vara den som alltid ser saker från den ljusa sidan och håller humöret uppe men nu känner jag att det börjar rinna över. Jag kastar in handduken och åker bara med istället. Tur att jag har en underbar sambo och en helt bedårande dotter! Synd bara att jag inte kan ge henne en mysig och fin första jul..

2011-11-24 14:05:53

LESS

Vi får inte flytta till veckan, MEN vi ska ändå betala hyra för den nya lägenheten, som är dyrare. Rolig jul! Läser om alla som pyntar fint till advent och själv är vi fast i en nerpackad lägenhet full i kackerlackor, kalt på väggarna och papperstallrikar (ingen disk = mindre risk för fler djur). Vad ska man göra? Skratta eller gråta? Om vi flyttar nu och tar med oss någon kackerlacka blir vi utan kontrakt helt. Jag blir så matt...

2011-11-24 09:46:04

Dagen till ära..

.. så fick vi tidningen imorse

Och vad är "stora" nyheten? Jo våra små söta kackerlackor... Ingen av oss har beställt tidningen men just idag kom den :p Artikeln säger väldigt lite om hur det faktiskt är, och tjejen som antagligen tipsat och är med i intervjun har inga kackerlackor alls.. what?! Hon är bara rädd att få efter att alla lägenheter fick papper om sanering. Många har sagt att vi borde ringa tidningen, speciellt nu när vi aldrig får besked om vi får flytta eller ej (fastän jag ringer VARJE dag och blir varje gång lovad att bli uppringd lite senare..) men jag tycker faktiskt det är lite elakt att hänga ut dom och göra detta till nägot värre än det är. (Fast jag kanske ändrar mig om dom inte ger oss besked snart ;p)

Nu ska jag underhålla Felicia lite och sen ringa IGEN och höra om vi får flytta...

2011-11-22 17:27:50

Kärt återbesök

Idag var som sagt anticimex på besök igen, för tredje gången nu faktiskt. Väldigt trevliga killar! Enligt dom så skulle det inte alls vara nå problem för oss att flytta, dom blev nästan chockade när vi berättade vad hyresvärden sagt. Dom förklarade lite hur kackerlackor förökar sig och hur dom sprider sig, och det var inte alls som hyresvärden sagt, "dom lägger bl a ägg i möbler, så därför får ni inte flytta än". Dom lägger varken ägg eller går i möbler.. Hur som helst, det var skönt att anticimex sa att det var lugnt och vi hade inga stora problem eftersom det är dom som kommer ha "sista ordet" :) Så som det ser ut nu blir det nog flytt nästa vecka! Väntar bara på klartecken från hyresvärden så vi vet vilken av lägenheternas hyra vi ska betala för december.

Idag är vi lata och beställer hem mat. Jag är som sagt tvärförkyld och Victor är på G' med en förkylning också så ingen av oss har ork att laga något. Så kan det vara! Nu ska jag fortsätta att sitta och snora lite, Felicia sitter med sin pappa och jag passar på att njuta lite av att ha händerna fria och surfar runt på olika inredningssidor och drömmer mig bort en stund :)

2011-11-22 14:51:03

Surrkusen!



Felicia berättar massa intressanta saker :) Synd bara att jag kom på så sent att ta upp kameran. Innan surrade hon och åt på tårna vartannat :) Gofisen min!

2011-11-22 06:55:18

Snurvel!

Usch, det är ingen rolig mamma Felicia har just nu. Nässpray, halstabletter och alvedon är mina kompisar just nu, den förbaskade förkylningen har även hittat hit.. Tur att jag har massa nässpray kvar sen Felicia låg i magen, jösses vad jag var täppt i näsan varenda dag! Sen ungefär 3 dagar efter förlossningen försvann det helt spårlöst! Lustigt det där :)

Nu gnuggar sig Felicia i ögonen och gäspar vartannat så hon vill nog fortsätta sova nu :)

(Vet inte riktigt vad jag ville ha sagt med inlägget, kanske lite sympati för min förkylning ;) är nog som en karl när det kommer till förkylning, haha! Jag har ju trots allt ingen aning om hur det är att föda barn så en förkylning räcker för att få mig att gnälla ;p)

2011-11-21 08:44:58

Kärlek vid första ögonkastet



Den absoluta första bilden på Felicia, tagen i operationssalen. Lilla nerbajsade sötfis ♥

(Grejen med nackellacket var att dom började i lugn och ro hjälpa mig att ta bort det ifall det skulle bli KS, men när det bedömdes akut skyndade dom allt dom kunde men hann inte ändå:p)

2011-11-20 20:00:36

Tack till er!

Först och främst vill jag tacka för alla gulliga kommentarer som trillar in! Ni är jättesöta allihop och jag skäms för att jag oftast är så dålig att kommentera tillbaka, men 9 av 10 ggr surfar jag genom mobilen (som nu tex) och tänker att jag svarar sen, vilket resulterar i att jag glömmer bort.. Samma när jag läser bloggar så blir det att jag bara läser och inte kommenterar när det är genom mobilen. I vilket fall så har jag hittat många nya bloggar att följa från kommentarerna :)

Anledningen till att jag så sällan sätter mig ner vid datorn beror på flera saker, men den största är att Felicia kan verkligen inte sova själv förutom ute i vagnen på promenader. Lägger jag ner henne vaknar hon kort efter. Hon vägrar nappar totalt vilket resulterar i att jag får agera napp, och finns inte jag nära när hon vaknar till och vill snutta så blir hon klarvaken/ledsen och kan inte somna om. Vet inte alls hur jag ska lösa problemet, får rådfråga bvc nästa gång vi ska dit..

Till veckan hoppas jag att vi får veta när vi kan flytta, hade ju varit mysigt att fått fira första advent i nya lägenheten men det är nog bara att glömma.. Nu ska jag fortsätta agera mänsklig napp åt min trötta prinsessa som har somnat för natten sen en timme tillbaka. Själv hade jag gärna fortsatt varit uppe, men man får gilla läget :)

2011-11-16 16:49:51

Positivt!


Gymtjejen! Förutom leksakerna i gymmet har hon även tagit tag i fötterna sina nu! Mammas stora tjej :D


Detta damp ner i brevinkastet idag..

Igår var vi ganska less, men ändå höll vi hoppet uppe. Vad annars ska man göra? Det är ju trots allt ganska förståligt att dom inte vill att kackerlackorna ska sprida sig med flytt, men ändå segt att dom kom på det så sent.. Idag iaf kom det ett brev tidigt. Det var från hyresvärden som nu har beslutat att sanera ALLA lägenheter. På tiden kanske!? Vi har ju som sagt redan haft anticimex här, men det är bra att dom som inte ringt måste sanera sina lägenheter ändå.

Vi pratade även med den ansvarige på anticimex och han har varit i kontakt med våran hyresvärd och dom har diskuterat oss sa han. Vi är den lägenhet som har minst "husdjur" och som det ser ut nu kan dom nog hjälpa oss så vi ska kunna flytta i tid ändå. HOPPAS! Han skulle komma någon dag nu och prata med oss. Vi var prioriterad högst just nu eftersom vi redan blivit lovad flytt. Så nu är vi någolunda glada igen :)

Lite kaffe skulle sitta fint nu så ska nog passa på medans fisen sitter med sin pappa. Vissa stunder är hon så pappig så inte ens att amma duger, då är det bara sitta med pappa hon blir nöjd av :)

2011-11-15 17:51:15

Otippat..

Fick ett samtal idag från hyresvärden när vi var och handlade. Hon började med att beklaga vår situation med kackerlackorna och redan då anade jag problem.. För att göra en lång historia kort, vi får inte flytta förrän alla kackerlackor är borta..! Hur lång tid tar det? Ja det hade hon ingen aning om.. Med tanke på att alla lägenheter är drabbade och inte alla har ringt anticimex så kommer det komma nya hela tiden. Kul. Felicias första jul blir i en äcklig lägenhet utan pynt och allt nerpackat i lådor. Jo vi har ju kommit ganska långt med packning m.m eftersom det var tänkt att vi skulle flytta om 1 - 2 veckor.

Det blir nog lite tomt i bloggen nu ett tag, känns inte som om det finns så mycket att uppdatera om när man bor i lådor...

2011-11-13 19:45:58

Farsdag


Dagen till ära har Felicia klätt upp sig för sin pappa på farsdag :) Vi har precis ätit go'fika och Victor fick ett trisspaket som det tyvärr inte var nån miljon på, attans! Annars har vi bara myst hela dagen, tagit en promenad, träffat Felicias kusiner och ätit middag hos mamma. Bra dag med andra ord <3

2011-11-10 17:17:44

3-månaders vaccinet

Idag var det dags för första vaccinationen för Felicia. Började dagen med att behöva väcka henne, hon var så trött :/ Hon var iaf jätteduktig och blev bara ledsen precis när dom stack och hon fick amma direkt efteråt så då gick det bra. Men för mig och Victor gjorde det nog ondare :( Tur att han fick ledigt!

Vi vägde och mätte såklart idag också. Förra månaden hade hon bara ökat 100g på två veckor vilket jag tyckte var lite mot hennes vanliga 300g/vecka men idag blev jag allt utom orolig ;) 1,5 kg har hon lagt på sig på en månad! Så nu väger hon 6800g, stortjejen min :) 62,5cm var hon så det är +4cm. Hon följer sin kurva fint och sköterskan skrattade och frågade om jag hade 30%ig grädde i brösten :)

Nu ligger vi och myser i sängen, hon har precis fått alvedon eftersom tempen visade lite över 38 grader. Men hon verkar må bra annars, lite tröttare kanske :)

2011-11-07 19:56:08

Ett liiitet klipp..


.. på första skrattet!

2011-11-07 16:43:05

Utveckling

Nu går det fort för Felicia, tycker hon gör nya saker varje dag :) Nu har hon börjat greppa leksaker, speciellt spökerna i babygymmet är roliga att ta tag i. Hon har även börjat spana in sina fötter men inte riktigt förstått än hur hon ska få tag i dom :)

Tiden går så fort! Men det är så underbart att se sin lilla bebis utvecklas :)

2011-11-06 09:36:26

3 månader!


Lilla "Ärtan" som inte var många dagar på bilden. Idag blir lillfisen 3 månader :)

2011-11-04 14:50:30

Just ja..

.. av dom härliga 21 kilona jag gick upp under graviditeten har jag nu gått ner 22!

Och vad har jag gjort? Undrar jag också ;p

2011-11-04 12:56:57

Bloggar man fastnar för

Ligger i sängen med mina två sovande älsklingar och läser lite bloggar genom mobilen. Började fundera lite vad det egentligen är som gör bloggläsning så intressant och vad det är som gör att man fastnar för en blogg? Jag kom fram till att det som gör att jag fastnar är:

» Bloggdesign, första intrycket gör mycket
» Bilder i inläggen, fina skarpa bilder är alltid ett plus
» Hem & inredning, älskar att se hur andra har det :)
» Vardagsbloggar, konsten att kunna blogga om vardagen utan att göra det tråkigt
» Språket, att undvika massa stavfel och rappakalja
» Variation, att då och då klämma in lite variation skadar aldrig :)


Det är nog de jag fastnar mest för. Hur är det för er? Vad fastnar ni för i en blogg?

2011-11-03 15:01:04

Skratt!

Måste bara slänga in en snabb uppdatering: Idag skrattade Felicia för första gången! Från ingenstans kom det när hon låg i babygymmet och jag satt brevid och busade med henne :) Första gången var jag inte säker om det var skratt eller om hon "råkade" göra något ljud, men dom andra 2 - 3 ggr var det ingen tvekan om att hon skrattade. Lät så sött! Stortjejen min som blir 3 hela månader på söndag :)

2011-11-02 12:26:20

Sminktips!

Erkänner att det är väldigt lite prat om smink när jag faktiskt är utbildad till make up artist. Vet att några frågat förr om jag inte kunnat ha mer sånt i bloggen, och visst borde jag kunna det! Även om jag inte sminkar mig själv lika mycket till vardags numera så är det fortfarande ett väldigt stort intresse och jag läser flera sminkbloggar om dagarna (ihop med alla bebis/gravid/mamma-bloggar ;p)

Tänkte iallafall tipsa om ett sjukt bra sminkmärke som säkert många redan hört talas om: Tikei! Dom säljer mineralsmink till helt ofattbara priser (jämför med t ex ID bareMinerals). Förutom priset så är det hur bra produkter som helst. Älskar deras mineralfoundation som finns i alla färger, perfekt för dom som har svårt att hitta en färg som passar i vanliga fall (oftast vi med ljsuare hy som har det problemet). Täcker jättebra och fort går det! Perfekt när man t ex har en bebis och inte har allt för mycket tid att lägga ner på sminket varje dag.

Så det är mitt tips för dagen! Någon som har testat, och vad tycker ni? Jag är helt frälst :)


2011-11-02 09:53:00

Världens gladaste :)



Detta vaknar jag till varenda morgon. Hur lyckligt lottad är inte jag? :) Finaste gladfisen <3

Skrev som sagt att Felicia hade handlat en liten present åt en annan bebis häromdagen och nu hade det kommit fram :) Det var ett litet hårband till sötaste Vega! Så nu kan hon och Felicia matcha med varsitt :) Kul när man kan göra en liten sak för att göra någon annan glad :)

Nu är det snart färdiggymmat hör jag så lika bra att avrunda. Just ja! Pyjamasen Felicia har på bilden är ett skelett som lyser i mörkret fick jag veta inatt. Efter att hon bytt bajsblöja och vi kom tillbaka i sängen lyste hon upp halva rummet ;p